DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

FC MARINER BAVOROVICE

Bavorovice - Roudné 0:2 (0:0) / 15. 11. 2008
Domácím opět chyběli tři hráči základní sestavy a na dění na hřišti to bylo znát. Na Martišovu hlavičku ve vyložené šanci nad odpověděl favorit Nohavovým břevnem a Tejmlovou tyčí. Po návratu ze šaten ve 47. min. Ryneš krásně zpracoval Šolcův centr s poloviny hřiště a nekompromisní střelou na zadní tyč dostal roudenské do vedení. V 65. min. pěkně prošel Štojdl, ale nastřelil pouze tyč. V 83. min. po další hrubce v bavorovické defenzivě přišel rychlý protiútok do otevřené obrany, který Nekvinda zakončil ve vápně přesnou střelou. Hosté byli fotbalovější a zaslouženě si z Bavorovi odvezli tři body. Zápas řídil hlavní rozhodčí M. Novotný před solidní návštěvou 200 diváků.  (kronikář)
Dříteň B - FC Mariner Bavorovice B 1:3 (0:1) / 9. 11. 2008
Na začátku se hrál pomalý a neurovnaný fotbal, což překvapilo zejména u ambiciozního domácího celku. Naši začali v deseti a čekali na posily, které dorazily ve 26. min. Chaloupka šel rovnou na plac a vyrovnání počtu borců na place bylo hned znát. Ve 30. min. se krásně uvolnil zprava Kubíček a jeho přesný centr poslal Hlavatý v pádu do tyče. O pět minut později si oba hráči role vyměnili a Kubíček dorážel ze dvou metrů – 0:1. Do druhé půle nastoupil za Stárka Fojtík a naše převaha se stupňovala. Po hodině hry chyboval Machovec, když špatně vyběhl na centr ale při domácích pokusech do prázdné branky jej zastoupili Sirový a Pražák. V 76. min. vysunul Chaloupka kolmo Hlavatého a ten střelou přesně k tyči pojistil naše vedení. V 83. min. náš kanonýr Hlavatý zvyšuje z dalšího brejku na 0:3 a je rozhodnuto. Pět minut před koncem jsme nechali volného Klimeše a ten kosmeticky skóre upravil. 
FK Tábor - Mariner Bavorovice 2:2 (1:1) / 8. 11. 2008
Brzy po úvodním hvizdu musel být střídán P.Smejkal, když domácí útočník do něj zbytečně zajel po zmaření šance. Nutno říci že rezervní gólman Nováček jej zastoupil více než důstojně. Zápas probíhal za převahy favorizovaných domácích, ovšem ve 30. minutě Melichar zatáhl míč zleva a na jeho krásný centr reagoval Fojtík a ve skluzu střílí první branku zápasu. Ve 40. min. po centru ze standartky si naběhl táborský Fojt a hlavičkou o břevno srovnává. V 52. minutě hlavní arbitr nepochopitelně vytáhl faul na Melichara z šestnáctky, avšak Szabó volný přímý kop zatočil na správné místo – 1:2. Tlak domácích za nepříznivého stavu postupně narůstal a v 84. min. nás zachránilo břevno a několik sekund později tyčka. Ve třetí minutě nastavení se domácí dočkali, když po necitlivě posouzeném faulu a následném centru do našeho brankoviště dorazil pod víko Seidl. Remíza byla zasloužená, avšak inkasovat pár vteřin před koncem je přece jenom škoda. (kronikář)
Vedoucí Tábor přivítal Bavorovice a konalo se překvapení, domácí pouze remizovali 2:2. Ve 30. minutě zařídil hostům vedení skluzem Fojtík. O deset minut později se Táborským podařilo vyrovnat, když přesně mířil Fojt. Po přestávce se svěřenci Karla Fraňka opět dostali do vedení, když se z trestného kopu trefil Szabó. V hodině dvanácté zajistil Vodníkům bod Seidl.
Branky: 40. Fojt, 90. Seidl - 30. Fojtík, 52. Szabó.
Rozhodčí: Reitinger. ŽK: 1:1. Diváků: 100. (Referát převzat z webových stránek jihočeského fotbalu)
FC Mariner Bavorovice B - SK Úsilné 5:3 (0:0) / 2. 11. 2008
Od prvního hvizdu jsme se tlačili na zteč brány hosta z Úsilného. Tamní borci však skvěle ovládají defenzivní činnost, takže výsledkem našeho tlaku byla nastřelená tyč Martišem, volej Sirového skončil na břevně, lob Hlavatého od půlky minul prázdnou kisnu, Koláčkův centr skončil opět na tyči. Další vyložené šance Hlavatého či Szabóa zlikvidovali beci. Do druhé půle jsme prostřídali maximálně povolený počet hráčů a znovu se pustili do útočení. Ve 49. min. Sirový nešťastně trefil do černého na vlastní straně. V 67. min. svoji chybu napravil, kdy po vyšachování obrany jeho hlavičku vyrazil obránce rukou a nabídnutou penaltou Kubíček nepohrdl. Hostující hráč č. 3 vyrovnání neunesl a byl za neustálé protesty vyloučen. Do oslabené obrany se valil útok za útokem a začalo se dařit i střelecky. V 72. min. J. Smejkal usměrnil do saka hlavou míč z rohu, v 75. min. se parádně k tyči trefil Gondek, v 78. min. naservíroval Hlavatý míč na podnose do šestnáctky Sirovému a v 85. min. náš brankový galakoncert zakončil parádní střelou pod víko Drda. V posledních dvou minutách využil soupeř naši euforii a po rušivých útocích snížil na 5:3 brankami Fišera a Hály.
FC Mariner Bavorovice - FK Olympie Týn n. Vltavou 3:1 (1:1)  / 1. 11. 2008  
Hned v páté minutě se po Antonově hrubce trefil falšovanou střelou ke vzdálenější tyči Klička a týnských bylo najednou plné hřiště, neumdlévající bojovností a neutuchající chutí do hry ovládli průběh mače a bavorovické nevyburcoval z hluboké letargie ani průnik Szabóa do šestnáctky ze 16. min., jelikož aktér mířil pouze do protivníka. Ve 41. min. se po rohovém kopu uvolnil od svého strážce Hadač a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Dokonalý obrat v zápase mohl o minutu později dokonat Fojtík, ale ve vyložené šanci minul tyče. V 55. min. Kroneisl založil slibnou akci, Melichar zatáhl a jeho centr dopravil rozběhnutý Štojdl hrudí až do sítě. Od této chvíle existovalo na trávníku pouze jediné mužstvo a domácí borci náskok zvýraznili v 70. min., když Melichar dostihl špatnou malou domů Blűmla a obstřelil hostujícího gólmana na 3:1. V závěru naši hráči pod dojmem dostatečného náskoku a neschopnosti týnských v obrat zvolnil a v poklidu uhájili cenné vítězství.
(kronikář)

Domácí jakoby začali s vědomím komplexu zápasů s tímto soupeřem, se kterým již asi čtyři roky nevyhráli. Navíc v 5.minutě po chybě v rozehrávce uprostřed hřiště vysunul Vařil Kličku, který se z úhlu trefil ke vzdálenější tyči – 0:1. Až do asi 30. minuty byli hosté aktivnější, domácí si nepřesně přihrávali a nevypadalo to s nimi dobře. Pak zvýšenou bojovností vyrovnali hru a ve 40. minutě i výsledek. Szabó našel trestným kopem ve vápně Hadače, který se uvolnil přes obránce a nedal brankáři šanci – 1:1. Od té chvíle byli domácí lepším týmem, což potvrdili brankově ve druhém poločase. Nejprve při rychlém protiútoku Fojtík uvolnil Melichara, jeho centr v pádu prsama usměrnil do branky Štojdl – 2:1. Výhru završil v 69.minutě Melichar, který se prosadil přes Blümla a okolo brankáře pečetil – 3:1. Za bojovnost a zlepšený výkon v průběhu zápasu si domácí vítězství zasloužili. Rozhodčí Macko, ŽK 2:2, 80 diváků. (M. Šulista)
FC Mariner Bavorovice B - Dříteň B 2:1 (1:0) / 28. 10. 2008
Od začátku jsme dostali hosty pod tlak, z mnoha šancí naše stálá dopisovatelka zmiňuje šestou minutu, kdy Hlavatý obehrál kdekoho a přihrál Stárkovi, který vyslal prudkou jedovku vedle brány. V 9. min. se opět Hlavatý dostává k meruně, proběhl vápnem, následně přihrál L.Kubatovi, ten posunul na diblíka P.Smejkala, pro kterého byla brána příliš nízká. V 21. min. naše útočná vozba statečně bojuje ve vápně o balon, při střetu je Hlavatý faulován a jedenáctku proměňuje penaltový mág Stárek. Ve 39. min. se o míč přetahuje Sirový s protihráčem č. 2, nakonec slaví úspěch dříteňský plejer, postupuje na naší bránu, Klíma je mu v patách, před naší svatyní se srocují davy hráčů, ale Machovec ukořisťuje míč a všechny vyhání z pokutového území ven. Na začátku druhé půle po urputném souboji o míč s Klímou vyrovnává Klimeš šibalskou střelou. V 63. min. nastupuje na plac Král, doběhne k šestnáctce a po zpracování přihrávky od Hlavatého nekompromisně zavěšuje do saka – 2:1. V závěru se ocitáme pod tlakem, ale tři minuty před koncem vzal situaci pevně do nohou Hlavatý, peláší k soupeřově čeřenu, ale v rychlosti si nevšiml ležícího protihráče, takže po ošklivém střetu nemohl slibnou akci dokončit. Po vítězství jsme se posunuli v tabulce do první pětky. 
FC Mariner Bavorovice - FK Vodňany 3:2 (3:1)  / 28.  10. 2008
Po neurovnaném začátku se dříve probrali domácí, když v 16. min. pronikl sám před branku hostů Martiš po náhře Fojtíka a nastřelil tyčku, dorážka se mu smekla po noze. O dvě minuty byl při dalším průniku tentýž hráč faulován a Třeštík penalty umí. Ve 23. min. přešel Třeštík nádherně individuálně přes tři protivníky, přihrál Kroneislovi, ten prodloužil na Fojtíka, který nechytatelně na zadní tyč zvýšil naše vedení. V 31. min. nasměroval Třeštík přímý kop přesně na Novákovu hlavu a vedli jsme 3:0. Ve 38. min. hosté snížili Hojdekrem z volného přímého kopu z 18 metrů po našem zbytečném faulu. I do druhého dějství jsme vstoupili aktivněji a jak Fojtíkova střela z 20 m tak i Melicharův centr z úhlu šly těsně vedle. Po našich dalších šancích najednou udeřilo na druhé straně, kdy hosté z nenápadné akce a centru zleva Moravcovou hlavičkou snížili na rozdíl jediného gólu. Do konce střetnutí se hosté nutili do vyrovnání, zvýšili důraz i tvrdost, což odnesli Třeštík a Bittner. V prodloužení se pokusil Fojtík krásně přelobovat vyběhnuvšího vodňanského Nováka, který stačil střelu vytlačit nad břevno. Na druhé straně při posledním rohovém kopu v zápase se hostující brankář dostal k odraženému míči a Kroneisl hasil na brankové čáře. (kronikář)
Po rozháraném úvodu přišla výborná čtvrthodina domácích, kdy soupeři utekli o tři goly. Nejprve v 16. minutě trefil Martiš tyč a odražený míč poslal vedle, pak byl v 18. minutě faulován Martínkem a Třeštík penaltu bezpečně proměnil – 1:0. V 23. minutě výborný Třeštík prokličkoval přes tři hráče, od Kroneisla se míč dostal až k volnému Fojtíkovi, který trefil přesně k tyči – 2:0. V 31. minutě Třeštíkův přímý kop před brankářem usměrnil hlavou Novák – 3:0. V té době byli hosté na ručník, Štojdl v pěkné šanci už ale neskóroval. Při nenápadné akci hostí v 38. minutě fauloval těsně před vápnem Kroneisl Našince, a z trestného kopu se Hojdekr trefil přesně – 3:1. Ve druhé púli neproměnil Melichar několik šancí v 64. minutě udeřilo na druhé straně. Únik a centr Hornatá z levé strany proměnil zblízka Moravec – 3:2. Když pak v 70. minutě odstoupil zraněný Třeštík, domácí se soustředili na obranu a rychlé brejky. Těsně před koncem Fojtíkův lob z třiceti metrů brankář hostí Novák vyrazil, aby se za chvíli při rohu hostí pokusil střelou vyrovnat-domácí Kroneisl vykopl míč z branky. Na zaslouženém vítězství domácích se už nic nezměnilo. Rozhodčí Pípal, ŽK 2:4, 70 diváků. (M. Šulista)
SK Jankov C - FC Mariner Bavorovice B  2:3 (1:1) /  26. 10. 2008  
Do mače v Žabovřeskách jsme vstoupili raketově, když již v 5. min. sklepl Sedlický centr k Fojtíkovi a ten balon poslal nekompromisně k tyči – 0:1. Ve 12. min. byl faulován Fojtík ve vápně, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá, čehož domácí využili k rychlému brejku do otevřené obrany a Šindelářem srovnali. Herně dobrou úvodní čtvrthodinu zakončil Sedlický sólem přes tři hráče, bohužel jeho náhru poslal Fojtík pouze do tyče. I zbytek úvodního dějství se hrál rychlý a kombinační fotbal se šancemi na obou stranách. Vstup do druhého dějství byl pro naše barvy opět úspěšný, protože po třech minutách hry přišel přesný Stárkův centr do vápna a Hlavatý nás šťastným žmoulákem dostal opět do vedení. V 56. minutě jsme po rohovém kopu neuhlídali Klímu a začínalo se od začátku. V 68. min. Stárkovu výstavní střelu domácí golman výborně vytěsnil, ale v 71. min. byl již proti Hlavatému průniku mezi váhající obránce bezmocný. Do konce jsme již první a důležitou výhru na hřišti soupeře udrželi i zásluhou zkušeného Smejkala v kisně.
FK Slavoj Č. Krumlov - FC Mariner Bavorovice 3:1 (1:1)  / 25.  10. 2008
Domácí začali sebevědomě ovšem první loženka byla na naší straně, když v 15. min. utekl všem Melichar a zblízka nedokázal propálit Šillera. Ve 24. min. po nedorozumění domácích zadních lajn prostrčil míč až do sítě – 0:1. Naše radost netrvala dlouho, když o pět minut později po rozhodčím otočeném faulu a standardní situaci se trefil hlavou Benc. Do konce poločasu čaroval Smejkal a díky svým vynikajícím zákrokům udržel nerozhodný stav. Ve druhé půli se začal projevovat náš úzký kádr a z rostoucí převahy v 70. min. hlavičkuje Špát do odkryté brány – 2:1. O čtyři minuty později přišlo další vyšachování naší obrany a Zvěřina zvyšuje pěknou střelou pod víko. V závěru naši odpadli a pouze opět výtečně chytající Smejkal nás uchránil od většího přídělu.
FC Mariner Bavorovice B – Chrášťany 5:2 (1:2) / 19.  10. 2008
Od začátku jsme měli mírně navrch, avšak jedinou vážnější šanci z 10. min. vyřešili hostující zadáci ukopnutím míče Blažkovi ve vyložené pozici. V 19. min. utekl Hlavatý a ve vyložené příležitosti nastřelil obránci ruku, následný PK Stárek proměnil. O deset min. později bylo vyrovnáno, když Suchan proměnil hlavou centr z ofsajdu. Ve 43. min. jsme po rohovém kopu neuhlídali Nestora, který přesně zacílil hlavou a dostal hosty do vedení. Po přestávce jsme silně zvýšili obrátky a v 65. min. utekl Blažek svému strážci a přesně nacentroval volnému Szabóvi a ten z otočky srovnal. O tři minuty později tato posila z áčka po faulu na L.Kubatu vymetla z 23 m pavučinky v šibenici. V 76. min. prodloužil Blažkovo dlouhé autové vhazování doktor Petr Smejkal na Kubíčka a ten nekompromisně z voleje na 4:2. Poslední gól přidal opět Kubíček o dvě minuty později, když převzal za obranou přesný Drdův pas a ve skluzu dorazil do sítě.
FC Mariner Bavorovice - Dražice 0:1 (0:0)  / 18.  10. 2008
Domácí v krajně kombinované sestavě začali zápas vlažně a za celé první dějství stojí za zmínku pouze výtečný zákrok Smejkala v bráně, jenž ve 40. min. vytěsnil nebezpečnou střelu z úhlu a vzdálenosti 10 m nad. Po přestávce líznul Anton hlavou Fojtíkův centr těsně vedle přední tyče, ale v 55. min. uhodilo na druhé straně. Těsně za hranicí velkého vápna rozehrál Peclinovský přímý kop za Štojdlovu ruku a nádherně trefil šibenici. Od vedoucí branky hosté začali hrát údržbu i za cenu simulování a zdržování hry. V 78. min. Melichar na hranici ofsajdu obešel i gólmana, avšak usměrnit balon do prázdné branky bylo nad jeho síly. Do konce mače jsme měli místy i drtivou převahu, ale když i Fojtíkova nebezpečně tečovaná střela v 84. minutě skončila v náručí hostujícího lapáka bylo na prohru zaděláno. (kronikář) ´
Domácím chybělo pět hráčů základní sestavy a tímto handikepem se v průběhu celého zápasu nevyrovnali. Po nezáživném prvním poločase se o výsledku utkání rozhodlo v 55.minutě. Peclinovský z přímého kopu zhruba z 22 metrů trefil přes zeď přesně šibenici - 0:1. Hosté pak již nikam nespěchali a to umožnilo domácím vytvořit tlak a několik šancí – Fojtík pěknou střelou těsně vedle, Melichar v úniku obešel brankáře a minul, Anton hlavičkoval do brankáře. Nic dalšího již však nevyprodukovali a hosté se radovali z cenných bodů. (M. Šulista)
SK Čkyně - FC Mariner Bavorovice  1:0 (0:0)  / 11.  10. 2008
V 15. min. se domácí dostali do prvé šance, když po tečované střele skončil míč na tyči a poskakující míč před čárou odkopl do bezpečí Hadač. Ve 23. min. vysunul krásně Štojdl Antona, bohužel praporek pomezního nezůstal v klidu. Poté oba mančafty v poklidu dohráli první půli vyrovnaného mače. Po hodině hry vystrašil čkyňské borce Fojtík dorážkou z voleje těsně nad. Po vyložené Melicharově šanci, která skončila na brankáři, v 67. min. domácí nastřelili z vnějšku tyč a v 75. min. dal vítěznou branku Kvapil z voleje po pěkné kombinační souhře. V závěru jsme se snažili o vyrovnání, avšak nervozita naše kopačky neopustila.
FC Mariner Bavorovice B – Sokol Strýčice 5:0 (1:0) / 5. 10. 2008
I v nedělním mači rezervy první půle nepřinesla žádnou fotbalovou podívanou. Ve 4. min. sice Stárek ze standardní situace trefil tyč avšak poté hra upadla do podprůměru. Vzruch přinesl v 17. min. další volný kop v podání Stárka, který prošel z 22 metrů až za brankovou lajnu, když před golmanem výborně clonil Gondek. Do druhé půle naskočili P.Smejkal za bratra a M. Kubata st. za Koláčka a střídaní oživilo děj na hřišti. Hned ve 48. min. specialista na trestné kopy Stárek opět zamířil přesně a v 56. min. P.Smejkal výborně vysunul Hlavatého a ten zavěsil na 3:0. Další brejková gólovka zakončená kličkou brankářovi v podání Hlavatého se udála v 68. min. a tentýž hráč pečetil o tři minuty později naší výhru čistým hattrickem. Hostů rychle ubývaly síly a tak často pouze sledovali jak naši borci maří další šance.
FC Mariner Bavorovice - FC Chýnov 1:1 (0:0) /  4. 10. 2008
První poločas byl o ničem, jelikož naše mírná převaha nevedla ani k jedné závažnější šanci a hosté se mezi tyče vůbec netrefili. V 50. min. se uvolnil ve vápně Melichar a dosti ochotně se poroučel k zemi. Nařízenou penaltu Třeštík nechytatelně poslal k tyči – 1:0. Naši hráči začali mít v zápase navrch ovšem přišla 65. min., kdy Szabó za faul zezadu uviděl ČK a hostů bylo rázem plné hřiště. V 73. min. Smejkal krásně vyráží střelu chýnovských z 20 m na roh, avšak o dvě minuty později je na Sedláčkovu hlavičku po rohovém kopu krátký – 1:1. V první minutě prodloužení nám gólman zachránil bod, když excelentním zákrokem zneškodnil tečovanou střelu Trčky, která nezadržitelně spěla do sítě.
FK Spartak MAS Kaplice - FC Mariner Bavorovice 5:2 (5:0) / 28. 9. 2008
Začátek mače byl jako ze zlého snu: v 6. min. otevřel skóre domácí Krůček křížnou střelou, ve 13. min. prostřelil Lesňák vše co mu stálo v cestě, o tři minuty později další křížná střela Kolára znamená již vedení domácích o tři branky a v 18. minutě přetavil přesný centr Románek v další gól. Hosté byli v tuto chvíli na ručník a to ještě v 27. min. M. Pulec po spolupráci s bratrem zvyšuje do protipohybu brankáře na 5:0. Po šokující první půlhodině domácí výrazně ubrali plyn, ale přesto stále byli v převaze. Do druhé půle jsme naskočili přece jenom v lepší pohodě ve snaze zabránit potupnému debaklu. V 62. minutě Třeštílkův volný kop z 22 metrů Kopřiva pouze vyráží a Fojtík snižuje dorážkou do prázdné brány. V 75. min. se zaskvěl P.Smejkal, který nejdříve robinzonádou chytil stoprocentní šanci domácích a poté ihned vykopl merunu přes celé hřiště na Melichara, který hlavou kosmeticky upravil skóre na 5:2. Domácí začátek druhé půle vypustili pod dojmem vysokého vedení a poté se jim již nepodařilo vrátit se do hry z prvého dějství.
Mír Dívčice - FC Mariner Bavorovice B 1:1 (1:0) / 27. 9. 2008
V Dívčicích se nehrál nijak oslnivý fotbal, spíše šlo o boj. Domácí zahodili hned v úvodu stoprocentní šanci, na druhé straně v 10. min. dobře pronikl Hlavatý, přesně přihrál P.Smejkalovi, kterému v rozhodující chvíli ukopl míč bek. Ve 23. min. domácí Popel krásně hlavičkoval k tyči, ale brankář áčka Nováček zasáhl. Ve 42. min. se domácí borci radovali, když Pekař dostal přesně balon do ulice a zblízka skóroval podél brankáře. Ve druhé půli odstoupil pro zdravotní indispozici v 61. min. Nováček, na jeho místo se přesunul z útoku P.Smejkal a do pole vběhl Kalvoda. Domácí byli nadále aktivnější, avšak v 76. min. Stárek centroval zprava z volného kopu, brankář jeho centr podběhl a Kubíček dorazil do prázdné brány – 1:1. Střelec něco pověděl rozhodčímu pěkně od plic a byl po druhé ŽK vyloučen. Oslabený tým hostů ale plichtu již do konce mače uhájil. 
FC Mariner Bavorovice B – Sokol Neplachov 2:1 (1:0) / 21.9. 2008
Lídr soutěže začal v Bavorovicích pěkně zostra a v úvodu třikrát zahrozil. Ovšem domácí hned z prvního útoku udeřili, když Hlavatého příhru J.Smejkal chytře pustil na lépe postaveného M. Kubatu st. a ten s přehledem podél brankáře zavěsil. První dějství se odehrávalo většinou v půli hřiště, jelikož bavorovičtí měli přehnaný respekt ze soupeře a vedoucí tým soutěže iniciativou příliš nehýřil a když už se dostal k zakončení ztroskotal na pozorném pendlovi z áčka J.Smejkalovi. Po přestávce hra přece jenom trochu nabrala na vzruchu i když góly padaly pouze po střelách ze značky pokutového kopu. Nejprve byl ve vápně v 61. min. sražen Hlavatý a Stárek proměnil, když si brankář na balon sáhl. Na druhé straně v 69. min. fauloval pronikajícího borce Pražák a za hosty snižoval Brčák. Zdálo se, že Neplachov se nadechne k závěrečnému náporu, ovšem naši plejeři chytrou hrou v poli a v závěru i zakopáváním míčů soupeře do šance nepustili a první vítězství v soutěži zaslouženě uhájili.
FK Spartak MAS Sezimovo Ústí B - FC Mariner Bavorovice 2:2 (1:1) / 20. 9. 2008
Bavorovice těžili od začátku průměrného zápasu z umění kapitána Třeštíka a rychlonohého Melichara. Tyto dva byli u prvého gólu zápasu v 25. minutě, kdy Melichar zakončoval podél vyběhnuvšího gólmana Michni. O sedm minut později kapitán domácích Vesecký nastřeluje z 22 metrů z trestňáku tyč a v 33. min. vyrovnává z pentle za faul Babky na Anděla. Na druhé straně nastala obdobná situace ve 40. min., kdy domácí brankář byl ve více než nedovoleném kontaktu s Melicharem, ale tentokráte píšťala zůstala němá. Ve druhé půli jsme se pokusili o zvrat, ale postupem času domácí vyrovnali hru a v 62. min. šli do vedení po Samcově dorážce pod víko. Mdlý výkon obou mančaftů pokračoval a vše nasvědčovalo, že tři body zůstanou u ševců. Minutu před koncem oficiální hrací doby domácí zastavili bavorovické před vápnem pouze za cenu faulu a trestný kop krásně uklidil Třeštík do domácí svatyně a vyrovnal. Celkově se dá říci, že plichta byla nakonec spravedlivá. Rozhodčí měli na hostující borce přece jenom přísnější metr, avšak zápas kardinálně neovlivnili. 
SK Ševětín B FC Mariner Bavorovice B 2:2 (0:1) / 14. 9. 2008
Utkání se Ševětínskou rezervou jsme začali více než dobře, jelikož ve 3. min. projevil J. Smejkal čich na branky a ve vápně se prosadil na 0:1. I nadále jsme působili fotbalovějším dojmem a dostávali se do šancí, které jsme ovšem trestuhodně zahazovali. Ve 27. min. vysunul J.Smejkal Hlavatého, ten obstřelil brankáře, ale dobíhající bek balon vykopl z prázdné brány. O minutu později zakončil rohový kop Kubíček těsně vedle tyče, ve 33. min. Blažek hlavičkoval v jasné šanci opět vedle a ve 43. min. Hlavatý zasekl míč na šestnáctce, namazal Stárkovi, avšak ten pouze nastřelil břevno. Po hodině hry vybojoval Gondek na půli merunu, prodloužil kolmo na Hlavatého a ten utekl všem – 0:2. V 66. min. se dočkali domácí, když Kučera nakopl balon před bránu a Machovec se nechal překvapit a centr podběhl – 1:2. Přestože jsme dvojnásobně střídali do iniciativy se dostali domácí a zatlačili nás na naší půlku. V 88. min. Kučerův volný přímý kop zeď nesťastně tečovala do protipohybu gólmana a bylo vymalováno. Domácí borci vytěžili z minima šancí bod.
FC Mariner Bavorovice – SK Otava Katovice 2:0 (1:0) / 13. 9.2008
Ve 4. min. si naběhl do vyložené šance Štojdl, brankář Věneček sice jeho ránu chytil, ale protože byl střelec faulován, následoval pokutový kop. V těchto situacích se Třeštík nemýlí. Začal festival našich šancí: v 8. min. Hadačovu hlavičku Věneček vytěsnil na roh, o pět minut později Szabó trestuhodně zahodil stoprocentní šanci. Poté jsme zvolnili a hosté kolem dvacáté minuty dvakrát vážně ohrozili naší svatyni, ale pan Doktor byl vždy na správném místě. Ve 33. min. další gólovou šanci vychytal nejlepší hráč hostů Melicharovi. Hosté hráli sympatický otevřený fotbal se snahou útočit, ovšem některé jejich zákroky byly za hranicí únosnosti. V 50. min. hosté signalizovali PK po hraní rukou v našem vápně ( asi oprávněně ), rozhodčí byl proti a navíc za protesty vyloučil katovického Malého. Hostům pomalu přibývalo žlutých karet. A ubývalo sil. V 76. min. Melichar sám před gólmanem ještě nezištně přihrával Štojdlovi, ale Věneček nadvakrát situaci vyřešil, stejně si poradil o minutu později s Melicharovým sólem. V 82. min. po druhé ŽK opouští hřiště Kuncl po nevybíravém faulu na Melichara a pět minut před koncem domácí potvrdili vydrené vítězství, když Třeštíkův mazaný centr z volného přímého kopu prošel houštinou hráčů až do sítě.
 FC Mariner Bavorovice - přípravka
V pátečním premiérovém duelu nejdříve áčko svůj zápas neodehrálo, jelikož soupeř z Hluboké omylem vyjel k zápasu do Borovan. Za velikého diváckého zájmu potom béčko v bojovém zápase přehrálo své vrstevníky z Lišova 15:5 (7:2) a postaralo se o vítězný vstup do soutěže.
 FC Mariner Bavorovice B – Borek 3:3 (0:1)
Do utkání jsme vstoupili se zřetelnou snahou konečně zvítězit, avšak v 8. minutě jsme zapomněli na zadní vrátka a po kolmém vysunutí si dva útočníci hostů snadno poradili s Machovcem - 0:1. Z naší mírné převahy se bohužel neujala ani vyložená šance J.Smejkala ze 14. min. ani krásná střela L.Kubaty pod břevno v 28. min., kterou gólman vytěsnil nad. V 52. min. se k odraženému balonu na hranici pokutového území dostal Stárek a suverénně zavěsil - 1:1. O šest minut později při centru z dálky Machovec podklouzl a odražený míč od tyče dorazil dobíhající Tengl. Naštěstí v 60. min. brankář s námahou vyrazil další přesnou střelu L.Kubaty a po rohovém kopu dorazil Hlavatý merunu z jednoho metru po zmatcích hostující obrany do sítě a vyrovnal. V 76. min. si Hlavatý v úniku vykoledoval faul těsně před šestnáctkou a Stárek přesnou střelou z trestného kopu upravil stav na 3:2. Bohužel vítězství nám nebylo dopřáno, protože dvě minuty před koncem hostující postranní rozhodčí nesmyslně zastavil naší akci odmávnutým ofsajdem. Hráči Borku rychle rozehráli a přes nekoncentrovanou obranu si zajistili vyrovnání dorážkou Petra.
FK Lažiště – FC Mariner Bavorovice 0:1 (0:0)
V naší ekipě chyběli Melichar, který reprezentuje za jihočeské amatéry v Izraeli, Štojdl a Bittner doléčující šrámy a se sebezapřením nastoupil Babka. Od první minuty na nás domácí vtrhli a Smejkal se v brance ocitl v jednom ohni. Jenom v prvním poločase chytil sedm domácích tutovek a tak nás drží stále nad vodou. Z naší útočné aktivity stojí za zmínku pouze 44. minuta, kdy po Třeštíkově trestňáku jde Antonova hlavička těsně vedle. Ve druhé půli se hra v poli přece jenom vyrovnala, ale v 53. min. Smejkal opět čaruje a nadvakrát likviduje gólovou šanci. V 65. min. se ocitá ve velké příležitosti na druhé straně Hlavatý, ale pálí vedle brankové konstrukce. V 78. min. Třeštík šikovně vysunul na hrot Nováka a ten chladnokrevně z hranice vápna na zadní tyč prostřeluje domácího brankáře. V první minutě nastavení jsme mohli vedení pojistit, ale při velikém závaru ve vápně domácích si cestu do sítě nenašla postupně ani jedna střela od Hlavatého, Martiše a Nováka. V první půli bylo Lažiště jasně lepší a dalo vyniknout nejlepšímu borci na hřišti Smejkalovi. A že fotbal postrádá logiku jsme dokázali po přestávce, kdy jsme přetavili jednu z mála šancí ve vítězný gól.
ZD Olešník B – FC Mariner Bavorovice B 3:1 (2:0)
Na hlavním hřišti proběhl začátek zápasu za jednoznačné převahy domácích. Přetížená obrana bavorovické rezervy nevěděla kam dřív skočit a čisté konto uhájila až do 23. minuty, kdy po závaru před brankou Pojer vystřelil těsně z hranice vápna přesně k tyči. O dvě minuty později jsme poprvé zahrozili my, když po Stárkově rohovém kopu se k míči dostal L.Kubata, ale nastřelil pouze brankáře. Těsně před odchodem do šaten se po pěkném kolmém vysunutí krásně trefil z dvaceti metrů M. Ježek – 2:0. Ve druhém dějství se rozehrál Sedlický a rázem nás bylo na hřišti plno. V 56. minutě se neohroženě probil do vápna Kubíček a vynutil si na domácích becích faul. Následný pokutový kop Stárek bezpečně proměnil. Naši borci dále drželi v poli s domácími krok, avšak v 78. minutě se nádherně trefil ze 30 m Hájíček a stanovil konečné skóre zápasu na 3:1. Čtyři minuty před závěrečným hvizdem ještě zahrozil Stárek z volného přímého kopu z 20 m těsně vedle tyče.
FC Mariner Bavorovice – Hluboká Nad Vltavou 0:2 (0:0)
Derby přilákalo velice slušnou návštěvu 300 diváků. První vzruch na hřišti přinesla 28. minuta, když hostující Janoušek nastřelil z 22 metrů tyč bavorovické brány. Až do konce půle měla Hluboká mírnou převahu, ale přestože domácí hráči drželi v poli krok, tak si nedokázali vytvořit šanci. Jediný závar před hlubockou kisnou nastal ve 43. minutě, kdy si hráči z podzámčí málem dali vlastní gól. Opatrný fotbal pokračoval i ve druhém dějství, až v 67. min. se prosadil zblízka R.Janoušek. V 76. min. Matoušek vyrazil gólovou střelu Fojtíka a pak se až do konce zápas nesl v duchu křečovité snahy domácích a rychlých brejků hostí do otevřené obrany domácích. V 85. min. se střídající Rozum ještě neprosadil, avšak v nastaveném čase zakončil akci na jeden dotek do prázdné brány nejlepší hráč na hřišti Povišer a zvýšil na 0:2. Z naší strany jsme hráli vyrovnanou partii, ovšem bez střeleckého efektu a zakončení, takže na body jsme mohli těžko dosáhnout. Pro zranění nedohrál náš jediný klasický útočník Melichar. 
Sokol Čížová – FC Mariner Bavorovice 2:1 (1:1) 
Do utkání nastoupil hostující mančaft značně oslaben ( Štojdl, Bittner, Babka, Szabó), takže domácí měli od začátku mírnou převahu. Již v sedmé minutě se čížovští dočkali, když domácí Souhrada v úniku obstřeluje netakticky vyběhnuvšího Nováčka. O dvě minuty později naši hráči odpověděli. Po Třeštílkově  centru hlavičkuje Anton zády k bráně nechytatelně do saka. V 16. min. jsme velmi dobře zahráli standardku po ose Třeštík – Anton – Fojtík, ale posledně jmenovaný nedosáhl na míč. Do konce poločasu byli nebezpečnější domácí, avšak zakončení kulhalo a zbytek pochytal Nováček. Začátek druhé půle začal závarem před naší brankou, ovšem z rychlého protiútoku v 52. min. nastřeluje Hlavatý z vnitřku velkého čtverce tyč. V 71. min. šli domácí do vedení, kdy nedůslednost naší obrany využil Pichlík a přehodil našeho gólmana. Závěrečný tlak našeho týmu domácí rozkouskovali zdržováním, svým do mlýna přispěl i rozhodčí Pečenka, který obracel fauly a v samém závěru zabránil i evidentnímu rohovému kopu v náš prospěch. Fotbal nevalné úrovně tedy nakonec přinesl naší těsnou porážku.
FC Mariner Bavorovice B – Dolní Bukovsko A 2:2 (2:1)
Další poměrně solidní návštěva viděla na začátku zápasu převahu domácích borců, jež vyústila již v 6. min. ve vedoucí gól, když J.Smejkal vyškrábl otálejícímu bekovi v bezprostřední blízkosti branky balon a lehce obstřelil brankáře. Hra se začala postupně vyrovnávat a v 21. min. se radovali Bukovští po průniku Mikesky a následné přesné střele podél Machovce. Po půlhodině hry se nádherně uvolnil Koláček, ale na jeho přesný centr nikdo nedosáhl. V 36. min. se vydal do pokutového území Blažek a po kličkách přes tři hráče si vykoledoval faul. Následnou penaltu Stárek bezpečně proměnil. Po přestávce se hned dostal do úniku Hlavatý, avšak v tísni minul branku. Hosté se začali osmělovat a využívat své rychlosti a v 60. min. končí jejich střelecký pokus z 18 metrů svrchu na břevně. V 65. min. Bukovský Mach vymetl z hranice šestnáctky pavučinku v šibenici a srovnal. V závěru zápasu nám zjevně docházely síly, a tak ke vstřelení vítězného gólu již nedošlo. 
Vltava České Budějovice – FC Mariner Bavorovice B 0:0
Před velice slušnou návštěvou 100 diváků se hrál mdlý a pomalý fotbal, jakoby se hráči nemohli vzpamatovat z procitnuvšího slunce. Projevila se silná nerozehranost a slabá trénovanost domácího mančaftu, jemuž navíc chyběla ve středu pole rozehrávka L.Kubaty. Přesto v první půlhodině měli domácí několik slibných šancí, když v 16. min. prošel Pražák až do vápna, ale s umístěnou střelou si brankář poradil, dále o tři minuty zakončoval Král lehkou střelou do brankáře po pěkné na jeden dotek. Ve 24. min. skončila nenápadná střela hostů z úhlu na tyči. To bylo v první půli asi tak všechno. Ve druhém dějství poslali naši na hřiště čerstvé M.Kubatu st. a P.Smejkala, avšak obraz hry se nezměnil. Hraje se většinou uprostřed hrací plochy s minimem šancí na obou stranách. V 59. min. další lehká střela budějovických končí opět na brankové konstrukci. Za zmínku stojí ještě dravý průnik Hotového v 65. min. , když z úhlu vystřelil pouze do boční sítě, a v 81. min. snad v největší šanci po lobovaném balonu za obránce P.Smejkal přehodil s brankářem i těsně břevno. Zdá se, že vyšší třída bude pro naše borce náročné sousto.
FC Mariner Bavorovice – SK Jankov 1:1 (1:0) 
Utkání se hrálo za stálého deště a začátek střetnutí se nesl ve znamení vzájemného oťukávání. Domácí poprvé zahrozili Štojdlem, který se dostal po akci Szabóa a vtipném puštění míče Melicharem do vyložené šance, ale bavorovický záložník trefil pouze gólmana. Ve 30. min. se domácí radovali, když faul na dobíhajícího Babku potrestal z pokutového kopu Třeštík. Domácí rázem ožili a díky nepřesnostem v jankovské obraně se dostávali do dalších šancí. V 31. min. nastřeluje Štojdl sám před brankářem pouze tyč, o minutu později Melicharovo slabé zakončení vykopávají hostující beci z brankové čáry a nakonec v 36. min. opět Melichar obešel i hostujícího ochránce svatyně Wolka, avšak nastřeluje pouze břevno. V druhé půli hosté zvedli hlavy a v 58. min. se dočkali zaslouženého vyrovnání. Nováček těžkou malou domu pouze vyhlavičkoval k Bergerovi a ten nezištně nahrál Stejskalovi, který po elegantní otočce nedal domácímu gólmanovi šanci. Do konce zápasu tahali za delší konec jankovští, za zmínku stojí jejich nastřelené břevno v 75. min.
Malše Roudné – FC Mariner Bavorovice 0:3 (0:2)
Od začátku zápasu měli mírně navrch domácí hráči, ale v koncovce byli naprosto neškodní. Ve 23. minutě se bavorovickým podařila krásná kombinace na jeden dotek, kterou zakončil Melichar hlavou po naskočení do centru Szaboá. Po našem nečekaném úderu se hra v poli vyrovnala, avšak další kolmé vysunutí Štojdla Melicharem v 38. minutě přináší navýšení skóre v náš prospěch. Do druhé půle vkročili lépe domácí a ve 49. minutě nastřelil Šolc krásnou střelou z volného trestného kopu ze 24 m vnější část tyče naší svatyně. Od 60. minuty přichází po sérii rohových kopů drtivý tlak roudenských, který přinesl další nastřelenou tyč naší brány. V době největšího tlaku domácích přišel se svou trochou do mlýna i hlavní arbitr Jaroš. V 68. minutě ukázal roudenskému Šolcovi pouze žlutou kartu, když tento po odehrání míče kopl Martiše záludně do břicha. V 81. minutě odmítl potrestat Cahynu za další ostrý zákrok na hraně zranění proti Štojdlovi ( v té době měl roudenský hráč již jedno žluté varování ) a následně vyloučil Hadače po strčení do protihráče ve vzniklé tlačenici. Reakce bavorovických přišla ze správné strany a po nádherné samostatné akci Martiše přes tři domácí borce, Kerl stačil jeho stelu pouze vyrazit a pro Melichara již nebyl problém dorazit na 0:3. První bavorovické vítězství nad celkem Malše Roudné v KP se rodilo těžce, ale bylo naprosto zasloužené, i když možná podle dění na hřišti bylo trochu vysoké. Celý mančaft podal nadprůměrný výkon  a zařídil nádherný vstup do nové soutěže.