DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

FC MARINER BAVOROVICE

Referáty 2009

 

SK Úsilné - FC Mariner Bavorovice B 8:2 (2:2) / 23. 6. 2009
Bavorovičtí nastoupili do zápasu v devíti mužích. Domácí brzy využili nabídnuté přesilovky a šli dvěma góly do vedení. V 25. min. se ale přesně trefil z volného přímého kopu Stárek atěsně před půli Hlavatý po samostatném úniku dokonce vyrovnal. Do druhého poločasu již nenastoupil zraněný Stárek. Hned ve 48. min. jsme inkasovali vlastním přičiněním potřetí. O chvíli později šli domácí do dvojbrankového brejku a po problematické penaltě v 60. min. se již pouze z povinnosti dohrávalo.

FK Vodňany - FC Mariner Bavorovice 1:3 (0:2)  / 20. 6.  2009

Domácí borci začali v derniéře letošního ročníku KP bojovněji a hned v 10. min. jde jejich střela do tyče, dorážku Smejkal likviduje včasným zmenšením úhlu. Ve 25. min. Třeštík nádherně uvolnil kolmicí Martiše, který tentokráte hodil zbrklost za hlavu a mazácky si počkal a přehodil vybíhajícího brankáře. Domácí dále útočili do plných a tak ve 32. min. přišel další trest. Melichar po učebnicové Fojtíkově náhře levou nohou obstřeluje z 18 metrů po zemi domácího golmana Chalupského. Tento vývoj zápasu domácí evidentně zaskočil, zvláště když v 65. min. obešel Fojtík vše co mu stálo v cestě a z úhlu rozvlnil síť potřetí. V závěru jsme hráli na udržení lichotivého skóre, jednou nám pomohlo břevno a zbytek zlikvidoval jistý Smejkal. Dvě minuty před koncem Fojtík ztratil na půlce zbytečně balon a vodňanský Celý se vydal na výlet k naší bráně zakončený pěknou střelou z dvaceti metrů do saka. Na závěr sezóny naši předvedli chytrý a velice efektivní fotbal, který vycházel z výborné hry obrany, kde vysoko vyčníval Smejkal. I ofenzíva byla tentokráte rychlá a produktivní. Domácí po slibném úvodu v průběhu mače upadali do bezradnosti.

 

FC Mariner Bavorovice B - SK Jankov C  8:3 (6:2) / 14. 6. 2009
Hned ve třetí minutě chyboval Bělohlav na místě posledního a pro hostujícíhi Bürgera nebyl problém zakončit k tyči. Inkasovaný gól nastartoval spíše domácí borce a již v 9. min. se radovali, když Szabó zachytil špatnou nahrávku hostujícího týmu, vnikl do vápna a přesně zakončil. O pět minut později zpracoval Chaloupka Kubíčkův centr a trefil přesně – 2:1. Nadále jsme se tlačili před jankovskou bránu, avšak ve 24. min. utekl hostujícímu Rynešovi v brejku balon, vyběhnuvší Machovec jej minul a pro jankovského hráče nebylo problém vyrovnat do prázdné kisny. Za tři minuty jsme šli opět do vedení, když po krásné Szabóově nahrávce z křídla se hlavou trefil Seethaler. První půlhodinu zakončil Stárek přesnou ranou z 25 metrů k tyči. Hra jankovských se sesypala jako domeček z karet. V 36. min. se dostal po rohu k odraženému míči opět Stárek a nekompromisně zvýšil na 5:2. Účet prvního poločasu završil Hlavatý opět po ideální náhře Szabóa. Za rozhodnutého stavu tempo ve druhé půli polevilo. Druhou brankou v zápase se prezentoval v 56. min. Szabó. Poklidnou atmosféru narušil v 70. min. Bělohlav, který šel po druhé žluté kartě předčasně pod sprchu. V 81. min. ještě snížil Brož a střelecký účet uzavřel v 86. min. Szabó, když využil nedorozumění hostujícího beka s brankářem.        
FC  Mariner Bavorovice - FK Tábor 1:3 (0:2) / 13. 6  2009
Od začátku byl táborský tým lepší a cílevědomě šel za výhrou. V 19. min. Smejkal Pávcovu střelu pouze ztlumil a míč zapadl do černého. V 35. min. utekl od půlky táborský Kaňák a zkušeně zvýšil na 0:2. Bavorovičtí hráli v první půli zakřiknutě a jak bývá v poslední době zvykem ani jednou nezamířili mezi tyče. V druhém dějství srovnali hru a v 57. min. dokonce snížili po pěkné akci Martiše a jeho přesné přihrávce Melicharovi, který hlavou nezaváhal. Najednou jich bylo plné hřiště a pár akcí volalo po gólovém zakončení ( Melicharův pokus o jesličky, Fojtíkův centr do vápna ). Definitivu přinesla 82. min. a přesný volný přímý kop Trněného.

 

Chrášťany - FC Mariner Bavorovice B 5:2 (2:0) / 6. 6. 2009
Do Chrášťan přijeli hosté přesně v jedenácti lidech, Sedlický nastoupil s horečkou a i ostatní borci měli drobné šrámy. Proto od začátku zápasu za deště měli navrch domácí, zvláště když brzy po zahajovacím hvizdu ze trefil z hranice šestnáctky Vomáčka. Do poločasu chrášťanští zvýšili Papouškem, který dorazil odražený balon od břevna. Hosté hráli pasivně a jenom vyjimečně zahrozili ze standardek. Do druhé půle jsme nastoupili v deseti a v průběhu hry jsme přišli ještě o jednoho zraněného hráče. Přesto se nám povedlo snížit Sedlickým, ale domácí třímali hru pevně ve své moci a vítězství pojistili dvěma góly Vomáčky (penalta a trestný kop ) a po samostatném úniku Jirásek. Ke konci korigoval náš nejlepší muž Sedlický.
FK Olympie Týn nad Vltavou - FC Mariner Bavorovice   0:0  / 6. 6.  2009
Před zápasem se nad Týnem prohnala prudká bouře, takže terén nesliboval nic dobrého pro tvořivý a technický fotbal. Naše značně okleštěná sestava ( Melichar, Hadač, Kroneisl ) hrála od začátku pozorně v obraně, protože na útok bez Melichara nelze sázet. Domácím teče více do bot, ale mladí svým starším kolegům ( Hrdina, Kášek, Blűml ), kteří táhli většinu týnských akcí, moc nepomohli. A tak se hrál od začátku nezáživný fotbal bez většího vzruchu. Konečná dělba bodů nám definitivně zajistila setrvání v soutěži bez ohledu na ostatní zápasy. V brance byl jistý Smejkal, obranu zkušeně dirigoval Třeštík a velkou práci ve vzduchu odvedl Anton. V halvu nejvíce na domácí platili svoji bojovností Novák s Fojtíkem.  (kronikář)
FC Mariner Bavorovice B - Praktic FC Pištín  2:0 (1:0) / 31. 5. 2009
Diváci se ještě neusadili na lavičky a Sedlický napálil bodlem merunu, která skončila v saku. Rychlý domácí gól povzbudil spíše hosty, kteří se vrhli do ofenzívy, podpořenou častou střelbou, většinou ovšem ze střední až uctivé vzdálenosti. Až ve 43. min. zahrozili i bavorovičtí, když Seethaler našel uličkou rozeběhnutého Kubíčka, ten však zbrkle z 10 metrů trefil pouze padajícího gólmana. V poslední minutě ze zranil hostující bek č. 3 po srážce se spoluhráčem a na hře to bylo hned znát. Po poločase se hra vyrovnala, avšak do šancí jsme se dostávali častěji. Po hodině hry Hlavatý ideálně naservíroval míč Seethalerovi, ale ten z pěti metrů přestřelil. V 77. min. dostal míč do běhu Hlavatý, křižující bek ho nestačil zastavit a tak náš kanonýr oběhl i brankáře a do prázdné brány upravil na 2:0. V závěru mohli zvýšit Seethaler i Blažek, avšak skóre se již nezměnilo.                                                                                 (kronikář) 
FC  Mariner Bavorovice - FK Slavoj Český Krumlov 1:4 (0:1) / 30. 5. 2009
V prvním dějství   probíhala na bavorovickém trávníku vyrovnaná hra a v jeho závěru šli hosté do vedení, když zblízka se trefil hlavou Peťule. Domácí ožili v 52. min. Nejdříve krásně trefil Fojtík z 25 m břevno a o chvíli později Martiš prodloužil Szabóův trestný kop do sítě. Vyrovnání kupodivu oživilo českokrumlovské, kteří šli v 56. min. opět do vedení po nechytatelném zakončení Zvěřiny a vedení pojistili v 61. min. Zatloukalem po chybě domácího gólmana Nováčka. Domácí po třetí trefě odpadli a naděje jim svitla až čtvrt hodiny před koncem, ale trestný kop Szabóa skončil na tyči. Poté rozhodčí vytáhli faul na pronikajícího domácího útočníka z trestného území a tak skóre uzavřel z brejku Špát. Domácí si sice vybrali velkou porci smůly, avšak vítězství Slavoje bylo zcela zasloužené. ŽK 2:2, rozhodčí Jaroš, 50 diváků.  (kronikář)
FC Mariner Bavorovice B - Mír Dívčice  1:4 (0:3) / 17. 5. 2009
Na bavorovickém pažitu se odehrával zajímavý zápas, jelikož domácí útočili, měli šance, ale góly stříleli z brejků hosté. Hned ve čtvrté minutě doběhl Seethalerovu malou domů  Falber a sám před Machovcem nezaváhal.   Domácí začali tlačit na pilu ve snaze vyrovnat, ale Fojtík z otočky trefil pouze prostředek branky, L.Kubata se uvolnil ve vápně, ale nepochopitelně prováhal možnost střelby a nakonec Hlavatý sám před gólmanem jej pouze nastřelil. Ve 25.min. unikl Hlavatý, zleva nacentroval před branku a zmatený bek v tísni napálil merunu do tyče a odražený míč poslal do druhé tyče Fojtík. Po několika dalších našich šancích ve 41. min. se míč na půlce nešťastně odrazil od Sirového k běžícímu Kurážovi a ten v poklidu zakončil – 0:2. V poslední minutě první půle tragédii domácích dokonal dalším brejkem Falber. Ve druhé části zápasu se pod dojmem vysokého vedení Dívčic drtivý tlak domácích přece jenom otupil, zvláště když v 52. min. po další chybě našich zadáků se potřetí objevil před Machovcem sám Falber. Po hodině hry se krásně trefil z hranice šestnáctky Sedlický na 1:4, ale hosté disciplinovanou hrou vedení v poklidu uhájili až do konce střetnutí. (kronikář)

 FC Mariner Bavorovice - SK Čkyně 2:0 (1:0) / 16. 5. 2009

Hned v páté minutě se domácí radovali, když Martiš zatáhl míč před šestnáctku, vlevo našel rozeběhnutáho Szabóa a ten zkušeně zavěsil. Bohužel tento pěkný fotbalový moment byl nadlouho jediný. I ve druhé polovině zápasu se hrálo vyrovnané střetnutí a k ohrožení obou branek docházelo pouze po střelách z uctihodné vzdálenosti. Čtvrthodinku před koncem zahrál hostující bek rukou ve velkém vápně a střídající Fojtík dokázal, že penalty umí. V závěru se chtěli hosté nadechnoute zdramatizování mače, ale v 85. min. jim byl vyloučen Kotous po druhé žluté kartě a v poslední minutě Ketzer za zbytečné napadení Koláčka po odpískání. A tak všechny body zůstaly v Bavorovicích. (kronikář)
Sokol Neplachov - FC Mariner Bavorovice B 3:0 (1:0)  / 10. 5. 2009
Skóre se poprvé měnilo ve 21. min., když Bělohlav podběhl centr a domácí Šafář pohodlně hlavou dává branku. O pět minut později mohlo být hůře, avšak neplachovští z trestného kopu nastřelili pouze břevno. V první půli se na trávníku odehrával nezáživný zápas, ve kterém měli domácí lehce navrch. Po přestávce jsme se dostali do hry i my, ale góly dávali borci Neplachova. V 54. min. po nepovedené rozehrávce trestného kopu v podání L.Kubaty jdou domácí do rychlého brejku a Brčák zvyšuje na 2:0. V 70. min. vybídl ke skórování L.Kubata dlouhým pasem Hlavatého. Ten ale netrefil, stejně jako o pět minut později po kombinaci M.Kubaty st. se Sirovým a následném přistrčení míče do gólovky. Ani česká ulička Chaloupky na Kubíčka či tvrdá střela Seethalera k úspěchu nevedly. Dvě minuty před koncem si nedovoleně počínal ve vápně Bělohlav a Dočkal z pokutového kopu upravuje na konečných 3:0.     (kronikář)
FC Chýnov - FC Mariner Bavorovice  1:1 (1:1) / 10. 5. 2009
Po pomalejším začátku se dříve rozehřáli domácí borci, kteří ve 24. min. šli dokonce do vedení, když po fatální chybě Smejkala dával Vakoč do prázdné branky. Další průběh mače se odehrával převážně ve středu hřiště. V poslední minutě první půle hosté rozehráli Martišem rohový kop na Třeštíka, jehož centr Melichar hlavou posílá přes domácího gólmana. Obránce Zadražil míč vyhlavičkoval z brankové čáry a po diskusi hlavní arbitr uznává gól, ačkoliv pomezní nereagoval. V 51. min. si domácí postrčili míč rukou a z následné výhodné situace nastřelili břevno. Po hodině hry se zaskvěl Smejkal, který bravurně zlikvidoval dorážku chýnovských po rohovém kopu. Na druhé straně soupeř zblokoval nebezpečnou hlavičku Nováka a brankář vytěsnil i pokus Melichara o přehození. Do konce velice slabého zápasu oba mančafty platonicky naložily s několika málo šancemi a tak se do šaten odcházelo za nerozhodného stavu.   (kronikář)
Dražice - FC Mariner Bavorovice 5:0 (3:0) / 24. 5. 2009
Z počátku zápasu jsme měli mírně navrch, lépe jsme kombinovali, avšak před brankou jsme byli naprosto neškodní. Proto se ke slovu dostal domácí tým, když ve 32. min. po závaru před naší svatyní se trefil téměř z nulového úhlu Peclinovský přesně pod víko. Tím nastartoval nevídaný kolaps  v naší obraně. V 36. min. krásně trefil z hranice šestnáctky Janda a o pět minut později unikl po pravé straně domácí borec a míč naservíroval Peclinovskému jako na táce. Po přestávce jsme se přece jenom pokusili z hrozivým výsledkem něco udělat a začali dobývat domácí branku. V 51. min. Hadačův trestný kop z 25 metrů gólman vyrazil pouze na Jakeše, ale jeho dorážku bek vykopl za již překonaným brankářem. V 65. min. Třeštík rychle rozehrál trestný kop, Melichar zleva nacentroval na zcela volného Martiše, jehož slabou střelu z pěti metrů domácí brankář zlikvidoval. V 75. min. po Třeštíkově hrubce jde Veselý sám na branku a zvyšuje na 4:0. V 77. min. Novákova střela zblízka opět končí na domácím lapákovi a tak skóre uzavřel Veselý, který v sólu obešel i Nováčka a do prázdné branky dovršuje náš debakl 5:0. (kronikář)
Sokol Strýčice - FC Mariner Bavorovice B 2:6 (1:1) / 24.  5. 2009
Jelikož všichni bavorovičtí museli předvést své umění na trávníku, nebyl nikdo, kdo by něco napsal o mači. Takže ve zkratce: po vyrovnané první půli, kdy domácí drželi vyrovnaný stav ( branky za domácí Bárta a nedal pokutový kop i za nás nestárnoucí Milan Kubata ), se ve druhém dějství projevila naše fotbalová vyspělost a zejména díky střelecky procitnuvším Hlavatým skóre utěšeně narůstalo v náš prospěch. Po přestávce se za strýčické trefil opět Bárta a ke čtyřem zásahům Hlavatého přidal pátý zásek Sedlický. (kronikář)

 

FC Mariner Bavorovice B - Ševětín B  8:2 (4:1) / 3. 5. 2009
Ševětínská rezerva se potýká s nedostatkem hráčů a tak do zápasu nastoupilo několik dorostenců, z nichž někteří měli v nohou dopolední zápas své kategorie. I proto se domácí do soupeře zakousli hned od prvního hvizdu, ale první zásah si připsali až v 17. min. po samostatném průniku M.Kubaty st. O čtyři minuty později byl faulován ve vápně Hlavatý a Stárek dal pentli zkušeně do protipohybu gólmana – 2:0. Ve 26. min. zaspala domácí obranná linie a hostující Petráš střelou z 18 m snížil. Ševětínským začínali docházet síly a ve 36. min. posadil Stárek volný přímý kop přesně na hlavu Seethalerovi – 3:1. O dvě minuty později uzavřel skóre první půle utěšenou střelou z hranice šestnáctky aktivní Stárek. Osm minut po pauze napřáhl Stárek z 20 metrů, míč před brankářem poskočil a na hattrick bylo zaděláno. V 72. min. po pěkné kombinaci P.Smejkal – Stárek vsítil posledně jmenovaný čtvrtý gól v zápase. Jedenáct minut před koncem po závaru před ševětínskou bránou si střelu J.Smejkala srazil hostující bek pod břevno – 7:1. O minutu později zakončil brankový účet v pohodě hrajících domácích P.Smejkal po nahrávce Hlavatého. Hosté za další minutu pouze kosmeticky brankový výčet uzavřeli Dychtlem.  (kronikář)

 

FC Mariner Bavorovice– FK Topmen Sp. Kaplice 0:0 / 2. 5. 2009

Od počátku se hrál svižný fotbal a první zahrozili domácí v 18. min., když Třeštíkův volný kop z úhlu hostující brankář vyrazil s vypětím na roh. Ve 35. min. nedokázal v sólovém nájezdu Melichar ani nadvakrát překonat Kopřivu z bezprostřední blízkosti, aby před poločasem po krásném sólu z poloviny hřiště trefili kapličtí břevno prázdné brány. Postupem času se v druhé půli začala projevovat lepší fyzická připravenost a fotbalovější projev  kaplického celku. V 53. min. ulétl Hejnův nepříliš podařený centr až na tyč domácí branky a hosté pokračovali ve spalování šancí. Smejkal chvílemi v domácí brance čaroval a bavorovičtí se na chvíli z tlaku vymanili v 82. min., když po rychlém brejku Třeštíkův míč prolétl vápnem bez teče těsně vedle. V nastaveném čase ještě domácí pohrdli stoprocentní šancí po zahrání rukou v pokutovém území. Exekutor Třeštík těsně minul bránu. Vzhledem k vývoji zápasu by domácí vítězství bylo spíše šťastné než zasloužené. (kronikář)

 

Borek - FC Mariner Bavorovice B 1:0 (0:0) / 26. 4. 2009

Po nemastném začátku  jsme se osmělili jako první my, když ve 20. min. po centru zprava Bělohlav minul hlavou míč ve vyložené pozici. O pět minut později zahrozili domácí, ale hráč č. 11 ve vápně prostřelil padajícího Nováčka mimo tyče. Těsně před přestávkou si Hlavatý zpracoval balon na hranici šestnáctky a jeho lob přes hlavu vyškrábl domácí brankář na roh. Po obrátce a hodině hry vlétl do našeho vápna prudký centr z volného přímého kopu, ovšem k teči se nedostal nikdo z přítomných hráčů na hřišti. V 66. min. byl vyloučen jeden z domácích borců za nepřístojnou kritiku rozhodčího, ale převaha v našem podání se jaksi na hřiště nedostavila. Hned o dvě minuty později podběhl Blažek merunu a domácí útočník se řítil sám na branku, naštěstí si míč v poslední chvíli ukopl. Po dalších dvou nevydařených domácích brejků se hráči Borku dočkali v 78. min., kdy po rychlém zahrání autového vhazování se ocitl z očí do očí hostujícímu brankáři Stehlík a tentokráte nezaváhal. I když jsme byli zjevně techničtější z fotbalové sterility jsme se do konce nevyhrabali a borečtí zaslouženě brali tři body.  (kronikář)

 

FC Mariner Bavorovice - Sez. Ústí B 1:2 (0:1) / 25. 4. 2009
Hosté přijeli v silné sestavě s několika pendly a od začátku byli fotbalovější. Ve 20. min. se postavil k exekuci trestného kopu po faulu na Babku Třeštík, ale umístěnou střelu ústecký Michna vyráží. O čtvrt hodiny později doráží Kordíkův rohový kop v nepřehledné situaci z bezprostřední blízkosti za Nováčkova záda Vesecký. Ve 43. min. jde po druhé žluté kartě za stejný přestupek (bránění v rozehrání trestného kopu) do sprch hostující Lalik, ale převaha jednoho muže nebyla na hřišti vůbec vidět. V 55. min. dokonce hosté své vedení navýšili, když střídající Mour zatáhl balon pěkně po levé straně, obešel i brankaře a Horka dorazil kožený nesmysl do sítě. Od této chvíle se snažila ústecká Benfika zdržovat všemi dostupnými prostředky, zvláště když po dalším Babkově zatažení a hlavičce Hlavatého v 80. min. se míč dostal k Melicharovi a ten propálil vše před sebou. Poslední domácí šanci v prodlouženém čase, trestný kop Třeštíka z hranice šestnáctky, obránci srazili do bezpečí. Na straně našeho soupeře byla rychlost a důraz, zajímavé je, že mezi tyče vyslali pouze dvě střely. Rozhodčí Reitinger tentokráte působil nejistým dojmem, domácí fanoušci se zlobili za neodpískanou jedenáctku po faulu na pronikajícího Melichara i za neudělení další červené karty. (kronikář)

 FC Mariner Bavorovice - SK Rudolfov 0:1 (0:0) / 22.  4. 2009 - pohárové semifinále

Semifinále českého poháru KFS Jihočeského kraje začalo v poklidném tempu. V první desetiminutovce nejprve hosté zahrozili jedovatou střelou z 18 metrů vedle a na druhé straně hlavičkoval Babka pouze do náruče Fleischmana. Ve 13. min. si domácí oddechli, když zůstal nepotrestán faul Nováčka na pronikajícího útočníka ve vápně. O dvě minuty později Jakeš vysunul Melichara, jenž byl těsně před pokutovým územím faulován, ale trestný kop v podání Třeštíka stačil bek tečoval nad brankovou konstrukci. Jakeš ve 38. min. atakoval před vlastní brankou protihráče a z celkem nevinného střetu se vyklubala penalta. Rudolfovskému Zachovi náš gólman vystihl směr střely z pokutové značky a poradil si i z dorážkou stejného hráče. Ve 42. min. Melichar v úniku nastřelil břevno a ve stoprocentní dorážce selhal Babka, který se netrefil mezi tyče. Do druhé půle nastoupily oba mančafty ještě ve volnějším tempu. Za zmínku stojí 59. min., kdy Třeštík prudce vystřelil, avšak bek stačil vyražený míč ukopnout před Melicharem do bezpečí. Když se již schylovalo k penaltám v prodlouženém čase hostující Novotný krásně prošel od středového kruhu, dovolil si udělat kličku gólmanovi i vracejícímu se obránci a přesnou střelou k tyči poslal rudolfovské do finále poháru. (kronikář)
SK Otava Katovice - FC Mariner Bavorovice 4:1 (2:1)  / 18. 4. 2009

Naši borci začali více než profesorsky a z klidu je nevyrušila ani tyč v podání domácího Krejsy. V 17. min. se Melichar skvěle uvolnil přes tři domácí borce a přesně nacentroval k Martišovi, který s pomocí teče vsítil první branku zápasu. Vedoucí gól naše hráče ještě více utvrdil v přesvědčení, že se nic nemůže stát a vítězství přijde samo. Zaskočení domácí se otřepali ve 32. min., kdy Smejkal podcenil centr a odražený míč od tyče vrátil do sítě domácí kapitán Kuncl. Našemu týmu ovšem budíček nenastal a tak do šatny inkasoval podruhé, když po pravé straně utekl Malý a přesně přihrál před kisnu zcela volnému Blatskému. Hned po pauze minul Fojtík ve vyložené šanci Szabóův prudký centr a domácí převzali otěže hry definitivně do svých rukou. V 69. min. po další nastřelené tyči byl k míči nejblíže Blatský a zvyšuje na 3:1. V 82. min. hlavička Hlavatého z hranice malého vápna končí na břevně a z rychlého protiútoku proměňuje centr z křídla Malý hlavou v další gól. Naše ostudné vystoupení zarámovala další domácí hlavička do břevna v předposlední minutě. Dnešní zápas nepobral herně ani fotbalově co by se za nehet vešlo a konečné skóre vypovídá o našem zápalu a bojovnosti, domácím stačila k zaslouženému vysokému vítězství bojovnost a euforie z vývoje zápasu. (kronikář)

FC Mariner Bavorovice B - ZD Olešník B  0:2 (0:1) / 19. 4. 2009
Do zápasu nastoupila naše skupinka bez potrestaných tří hráčů z minulého zápasu v Bukovsku, takže naši zálohu museli vyztužit Jakeš s Babkou a do brány se postavil Smejkal. V obraně nejvíce chyběl Sirový, který ač nebyl v minulém zápase vyloučen, nakonec se v zápise ocitl také a dostal trest natvrdo. Samotný mač byl veden ve svižném duchu a bylo znát, že hrají mančafty z čela tabulky. Hned v osmé minutě Smejkal neudržel střelu z dálky a pro Píchu nebyl problém dostat hosty do vedení. Ve 33. min. J. Smejkal zavěsil hlavou, ale hostující laický pomezní odmával postavení mimo hru. V 39. min. se dostal do úniku Hlavatý, avšak hostující bek jej překřížil a v pohodě míč odkopl do bezpečí. V 62. min. Sedlický prošel do vápna, udělal kličku gólmanovi a z mrtvého úhlu nacentroval zpět před opuštěnou kisnu, ale nedůrazný pokus Hlavatého stihl obránce zblokovat. Tlak domácího mužstva se s ubíhajícím časem zvyšoval, ale série hlaviček po rozích většinou tři tyče minula. V 86. min. přišel zákonitý trest, když hostující Ježek se dostal k balonu dříve než Smejkal a pohodlně zvýšil doprostřed brány na 0:2. V závěru se ještě pokusili se stavem něco udělat Seethaler a Kubíček, ale chyběla přesnost. Fotbalovější hosté zaslouženě brali všechny body. (kronikář)

 

Dolní Bukovsko A - FC Mariner Bavorovice B 4:2 (1:2) / 12. 4. 2009

Ze začátku zápasu měli mírně navrch domácí, protože nás do útočné snahy nepustil domácí lajnový rozhodčí, který v podstatě praporek držel neustále nad hlavou, kdykoliv jsme se dostali za středový kruh. Ve 12. min. se dostal Szabó ke kolmému centru dříve než gólman, ale jeho přesný lob stihl domácí bek doběhnout. V 19. min. vystřelil Stárek z volného přímého kopu z 26 metrů tak prudce, že pouze vyražený balon brankářem před sebe Blažek lehce vrátil do saka. Ve 26. min. si domácí hráč Mikeska naběhl na kolmici, ve vápně si pohrál s Bělohlavem a přesnou ránou k tyči vyrovnal. Těsně před půlí nám vrátil vedení Seethaler přesnou hlavičkou po rohovém kopu. Pět minut po návratu na hřiště Pražák po zapískání oplácel a ukončil své učinkování na place. Přečíslení využili domácí k několika závarům před naší bránou, které naši beci někdy se štěstím odvrátili. V 63. min. Kubíček fauloval za ŽK a jelikož jednu viděl za protesty v první půli šel pod sprchy rovněž. O čtyři minuty později náš tým zdecimoval na počet osmi hráčů Stárek za urážku rozhodčího. V 69. min. domácí vyrovnali hráčem Machem krásnou střelou z hranice šestnáctky. Domácí tlak zákonitě narůstal, aby v 83. min. vyústil ve vedoucí gól přesnou hlavičkou do šibenice opět v podání Macha. V závěru jsme se pokusili i přes trojnásobné oslabení o zvrat. Nejprve Seethalerovi chyběli pověstné centimetry při dorážce po Blažkově úniku a po dalším úniku se nedostávalo sil k zakončení Hlavatému. Dvě minuty před koncem se při rohovém kopu nahrnula celá naše družinka do vápna domácích, ale po ztrátě míče a přesné přihrávce rozhodl samostatným únikem proti bezmocnému Machovcovi domácí Klika.   (kronikář)
FC Mariner Bavorovice - Lažiště 2:2 (2:1) / 11. 4. 2009
Hned v první akci zápasu byl při agresivním průniku před bránu soupeře faulován Melichar a penaltu bezpečně proměnil Fojtík. Hosté odpověděli po třech minutách kdy se přesně k tyči trefil z úrovně velkého vápna Hrbek. Hosté hrozili střelami z dvaceti metrů, avšak ve 29. minutě na opačné straně ze stejné distance Třeštík krásně zatočil přímý kop, který brankář Formánek špičkami prstů vytlačil na břevno. I v dalších minutách byli hosté hladovější po gólu, ale těsně před odchodem do kabin Babka odvážně balon zatáhl po lajně až k rohu a jeho centr před bránu prošel kolem několika borců až k Melicharovi, jenž již neměl problém míč uklidit do černého. Po příchodu na hřiště ze šaten jsme si vybrali slabší chvilku my, když jsme neatakovali střílejícího Chvostu a Nováček zareagoval pozdě, když měl částečně zakrytý výhled. Do konce zápasu se již skóre nezměnilo, i když šance byly na obou stranách. Nejblíže ke skórování měl dvakrát při rohových kopech Hadač, ale jeho voleje šly do brankáře a nad kisnu. V závěru jsme se tlačili do zteče pro povinné tři domácí body, ale naše snaha nebyla dostatečně důrazná a tak mač skončil zaslouženou plichtou.   (Kronikář)
Karel Franěk (trenér Bavorovic): „Pro nás to je každopádně ztráta, ať jsou poslední nebo ne. Znamená to totiž mínus dva body do tabulky pravdy. Mohli jsme mít už definitivně po starostech se záchranou. Ale soupeř hrál dobře, bojovně , jeho hráči jezdili po zadku. A naši kluci se tomu nepřízpůsobili. Sice jsme se ujali vedení, ale potom jsme nedokázali deset minut udržet balon a umožnili jsme z příštího útoku hostům vyrovnat. Padla na nás deka a v obraně to byl den otevřených dveří. Vlastně u obou týmů defenziva nepracovala dobře. Před přestávkou jsme se znovu dostali do vedení, ale nezachytili jsme začátek druhého poločasu, i když jsme to v kabině hráčům kladli na srdce. Před šestnáctkoiu jsme prohráli tři souboje a čisté svědomí nemá ani brankář. Pak jsme se tlačili dopředu, ale hosté chodili do rychlých brejků. Když se to vezme nezaujatě, tak je asi remíza spravedlivá. Ale doma bychom měli takový zápas zvládnout."                                       (převzato z Jč. fotbalu)
Vltava České Budějovice - FC Mariner Bavorovice B 2:0 (2:0) / 5. 4. 2009
Ze začátku jsme měli více ze hry, ale domácí obrana hraje pozorně. V 11. min. po nenápadné akci vsítil domácí Gališ vedoucí gól. V 18. min. hasil Machovec další hrubku našich beků, ale druhé trefě Švece po půlhodině hry zabránit nedokázal. V poli máme převahu, ale před budějovickou svatyní jsme naprosto neškodní. I druhé dějství je více o bojovnosti než o fotbalovém umění. Naši drží častěji míč, ale jde o akce jednoho dvou hráčů, zatímco ostatní jen sledují vývin situace. Neběháme, nenabízíme se spoluhráčům, nikomu se nechce vzít odpovědnost na svá bedra a tak Vltava v pohodě své cenné vítězství ubránila.  (kronikář)
TJ Hluboká nad Vltavou - FC Mariner Bavorovice 2:2 (1:0) / 5. 4. 2009

V 17. min. hlavičkuje Anton v obranném zákroku přesně do růžku vlastní branky, P.Smejkal zázračně chytá. O dvě minuty později je však krátký na Povišerovu dorážku po rychlé akci a vyšachování naší obrany. Domácí borci se dostali na koně a neustále nebezpečně útočili. P.Smejkal ale do poločasu odolal všem domácím pokusům, z nichž některé byly více než vyložené a dvakrát mu pomohla dobře postavená konstrukce brány. Z naší strany stojí za zaznamenání pouze Melicharův brejk z 39. min. se kterým si však Matoušek poradil. Do druhé půle nastoupil v bavorovických barvách jiný tým. Tatam byla bezradnost a odevzdanost a rázem se hrálo vyrovnané střetnutí. V 65. min. jde Fojtíkova střela jen těsně vedle šibenice a době našeho stoupajícího tlaku v 68. min. utekl Horejš a střelou z 10 metrů na zadní tyč prostřelil našeho lapáka. V 73. min. Anton krásně naskočil na Třeštíkův centr, avšak jeho hlavička se odrazila od tyče přímo do náruče dobře postaveného Matouška. O tři minuty později při rohovém kopu ze strany Hluboké odkopával Fojtík a trefil břevno naší kisny. V 79. min. bavorovický kapitán Třeštík přesně zacílil z dvaceti metrů k tyči a dostal nás na dostřel domácím, aby dílo zkázy dokonal v 88. min. Anton, jenž hlavou prodloužil centr do ohně za Matouškova záda. Největší zásluhu za bod od zámku má P.Smejkal, který nás celý zápas držel svými výtečnými zákroky nad vodou.                             (kronikář)

FC Mariner Bavorovice - Sokol Čížová 3:0 (1:0) / 28. 3. 2009

V bojovném, ale průměrném mači se domácí rozkoukali velice brzo. Již v šesté minutě po nahrávce Fojtíka se Melichar ve vápně šikovně obtočil kolem hostujícího Miklavčiče a otevřel skóre zápasu. První půlhodinu zakončili hosté faulem na pronikajícího Martiše, avšak Třeštík penaltou pohrdl. Do konce poločasu se hrál vyrovnaný fotbal bez většího vzruchu před oběma brankami. Hned po přestávce se odehrálo rozhodující dějství, když čížovský Jindřich nastřelil z 20 metrů břevno. Ve 49. min. využil Melichar nedorozumění hostujícího stopera s brankářem a pohodlně zvýšil do prázdné brány na 2:0. O dvě minuty později našel Fojtík milimetrovou přihrávkou rozeběhnutého Martiše a pro něho nebylo problémem rozvlnit střelou podél vyběhnuvšího Kašky síť potřetí. Po této trefě do černého tempo hry opět pokleslo a oba mančafty zápas dohrály v poklidu do konce. Před 110 diváky řídil s přehledem arbitr Janák. ŽK 2:4, střely na bránu 7:5, mimo 4:7, rohové kopy 4:3, ofsajdy 3:0 a fauly 14:13.      (kronikář)

SK Jankov - FC Mariner Bavorovice 1:1 (0:1) / 22. 3. 2009

Od začátku zápasu jsme měli více ze hry a v 9. min. se uvedl Fojtík pěknou střelou z 20 metrů těsně nad domácí horní konstrukci. Ve 30. min. jsme se radovali, když Třeštík prováděl další trestný kop za faul na Melichara. Polostřela polocentr z pětadvaceti metrů, kterou žádný hráč netečoval, skončila k překvapení všech za brankovou lajnou. Domácí favorit nás uzamkl na vlastní půli až v závěrečné pětiminutovce poločasu. V 55. min. se červenal gólman na naší straně, když rohový kop Koutského s pomocí nárazového větru skončil přímo v saku. V 66. minutě se dostal do svého typického úniku hbitý Melichar, ale nastřelil pouze domácího brankáře Wolka. V závěru zápasu se více diskutovalo než hrálo a tak mač dospěl do konečné remízy. Z pohledu vyložených šancí jsme dva body spíše ztratili.        (kronikář)