DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

FC MARINER BAVOROVICE

Referáty 2010


FC Mariner Bavorovice B – Chrášťany  4:2 (0:0) / 19. 6. 2010
Hosté začali aktivněji a ve třetí minutě Klíma vyrazil dobře umístěný přímý kop ze 40 metrů k tyči. O dvě minuty později však byl krátký na křížnou střelu z rohu šestnáctky. Domácí se dostávali do tempa pomaleji, ale jejich akce byly mnohem nebezpečnější. V 16. min. se ve vápně po kolmém vysunutí objevil Hlavatý, avšak  v rozhodující chvíli nechal míč za sebou. Ve 30. min. posadil Bělohlav centr přesně na hlavu Lysinovi a bylo srovnáno. O pět minut později si další centr do vápna zpracoval J.Smejkal a patičkou nedal brankáři šanci. V poslední minutě první půle vykopl Klíma střelu z bezprostřední blízkosti a dorážka šla naštěstí vedle. Čtyři minuty po obrátce se nadechl k brejku Hlavatý a místo střely volil nahrávku úplně volnému J.Smejkalovi – 3:1. V 59. minutě uviděl Sedlický ČK za faul zezadu, ale i v oslabení bavorovické béčko dále útočilo. V 69. minutě se trefil z rohu vápna nekompromisně Hlavatý. V 78. minutě fauloval Blažek na hraně pokutového území a rozhodčí nařídil jedenáctku. Klíma střelu vystihl, ale nešťastně si balon srazil do sítě – 4:2.
 
FC Mariner Bavorovice – SK Čkyně  2:1 (0:0) / 19. 6. 2010
V posledním domácím zápase v krajském přeboru se ukázalo, jak moc týmu na jaře chyběl zraněný Slípka. Hned ve třetí minutě se k odraženému míči po rohovém kopu dostal bavorovický Martiš a z 20 m orazítkoval tyč Hoškovy brány. Do přestávky se odehrával vyrovnaný duel z obou stran ve finální fázi platonický. V 58. min. se náhle z postu stopera objevil před domácí brankou Kotous a překonal Nováčka. Domácím trvala odpověď pouhé dvě minuty, když Jakš zatáhl po straně balon k šestnáctce a ideálně našel Babku, kterému stačilo nastavit nohu. Od tohoto okamžiku se tempo výrazně zvýšilo a pohledné fotbalové akce se střídaly před oběma brankami. V 83. min. opět Jakš našel ve vápně Babku a ten prostřelil Hoška podruhé. V nastavení nebyl pro ofsajd uznán gól hostujícímu Kunešovi a tak Mariner zakončil učinkování V KP vítězstvím. Rozhodčí Pípal, ŽK 2:1, 40 diváků
 
SK Úsilné - FC Mariner Bavorovice B   2:1 (0:1) / 13. 6. 2010
Sestava benfiky se opět dávala těžko dohromady a na lavičku dokonce usedl v mistrovském zápase po dlouhých letech Šulista ml. V brance se zabydlel Klíma a ke konci první čtvrthodiny se uvedl krásným zákrokem po přímém kopu. Když mu ve 22. min. pomohlo po rohovém kopu břevno do vedení šli bavorovičtí. Bělohlav hlavou přetavil Drábův centr do malého vápna ve 42. min. ve vedoucí gól. Hned na začátku druhého dějství Leština vyrovnává a domácí se ženou na zteč. V 53. min. nám po střele z 25 metrů opět pomohlo břevno, ale o minutu později proběhla slabá Leštinova střela pod Klímovým tělem do sítě. V 58. min. ještě Lysina z VPK prověřil domácího brankáře a zápas se pomalu začal chýlit ke konci. Domácí zkušeně hlídali těsné vedení a hostující družinka začala pozvolna ztrácet dech a sílu k vyrovnání.
 
TJ Dražice - FC Mariner Bavorovice 2:1 (0:1) / 13. 6. 2010
V rozlučkovém zápase na hřišti účastníka KP začali hosté sympaticky se snahou hrát fotbal a pobavit diváky. Domácí měli mírnou převahu, avšak defenziva Bavorovic pracovala bezchybně a s přehledem. Ve 31. minutě uhodilo na straně Dražic, když uzdravený Slípka založil přímočarou akci a ve finální části Baščevan přistrčil míč Babkovi, který sám před brankářem nezaváhal. Ve druhé půli tlak domácích pozvolna narůstal a tato snaha nezůstala bez odezvy. V 62. min. napřáhl z 25 metrů Majer a nekompromisní a přesnou střelou vyrovnal stav zápasu. Hosté začali fyzicky odcházet a tak po zmatcích v obraně se dražičtí několikrát dostali na přímý dostřel. Co nevyrazil a nepochytal výborný Nováček dopravili domácí kanonýři vždy mimo tyče. Sám Kromka spálil asi tři vyložené šance, takže o výsledku rozhodla penalta proměněná Vonešem po diskutabilním faulu hostujícího brankáře.
 
FC Mariner Bavorovice B – Sokol Dubné  1:0 (1:0) / 6. 6. 2010
V tropické výhni nastoupili domácí v brance s hráčem v poli Klímou, jelikož brankáři jsou v poslední době nedostatkovým zbožím. Naštěstí hostující celek byl duchem ještě na veselce svého kolegy a tak velké nebezpečí bavorovickým nehrozilo. První zajímavý moment přišel ve 20. min. a to hned gólový. Baščevan prošel až do šestnáctky a nekompromisní střelou k tyči poslal domácí do vedení. Domácí měli nadále více ze hry a často ohrožovali bránu soupeře, nebezpečný byl hlavně Hlavatý s Bačševanem. I druhá půle se hrála pod bavorovickou taktovkou. Z vyložených šancí lze připomenout 62. min. (Baščevan z 12 m nad), 69.min. (Hlavatý ve svém klasickém brejku střílí v pádu vedle), 72. min. (další únik zakončil Hlavatý střelou do brankáře). Hosté zahrozili v 78. min., kdy dlouhý nakopnutý centr přeskočil Blažka, ale samostatně postupujícího útočníka hostů vychytal včasným vyběhnutím Klíma. V závěru ještě dvakrát zahrozil Baščevan. Jednou obešel i brankáře, avšak do čeřenu netrefil a minutu před koncem jeho dalekonosný centr ze čtyřiceti metrů málem skončil v černém.
Sestava domácích: Klíma – Bělohlav, Kubíček, Burda (46´Babka), Gondek ( 56´Blažek) – Chaloupka, Hlavatý, Koranda, Sedlický – J.Smejkal, Baščevan
 
FC Mariner Bavorovice – Hluboká nad Vltavou 1:3 (0:1) / 5. 6. 2010
Od počátku se hrál celkem vyrovnaný zápas s větším důrazem hostujícího celku. Nejdříve se neujaly krásné nůžky domácího Bohoňka , na druhé straně Stráský v rozhodujícím okamžiku nedosáhl na centr jdoucí podél brankové čáry a Dudek mířil zblízka pouze do tyče. Ve 35. min. se dočkala Hluboká, když L. Adam po rohu zahraném nakrátko přesně zamířil z rohu šestnáctky do šibenice. V 53. min. zbytečně fauloval Kapri a Hájek se z penaltového bodu nemýlil. V 75. min. se po dlouhé době radovali z branky hráči Bavorovic, když Hadačův centr trefil Bohoněk hlavou o tyč. Hned o dvě minuty později mohlo být srovnáno po přesném Hadačově voleji, avšak Brašnička zázračně vyrazil. Tlak domácích narůstal, ale po Jakešově fatální chybě na pozici posledního šel Hájek sám na golmana a sólo úspěšně zakončil. Rozhodčí Ilg (DFB), ŽK 2:2, 80 diváků
 
FK Olympie Týn nad Vltavou - FC Mariner Bavorovice   3:0 (2:0) / 29. 5. 2010
V Týně rázně zanikly poslední teoretické naděje na vyhrabání se ze dna tabulky. A dá se říci, že týnští fotbalisté se ani nezapotili. Ve vyrovnané první půli přišla ve 21. min. chyba Kapriho, přihrávka do ofsajdové pozice a únik musel řešit Kubíček faulem. Z penalty se Hrdina nemýlil – 1:0. Domácí výtečně zahrávali rohové kopy přímo do ohně a ve 29. min. jeden vyšel na sto procent, když vyražený míč Kášek s přehledem vrátil do saka. Ve druhé polovině utkání se domácí borci přece jenom začali častěji dostávat k bavorovické bráně, ale Smejkal doslova čaroval. Na samostatný nájezd z poloviny hřiště do hostující rozhozené obrany v podání Bočka ovšem neměl nárok. V 75. min. musel odstoupit Babka a tak Smejkal se posunul na hrot a do kisny šel Nováček.V 83. min., jak bývá v poslední době zvykem, hosté nastřelují břevno po Sedlického hlavičce z centru Kapriho. O tři minuty později ještě dobře zacílil Novák z dvaceti metrů, avšak domácí brankář byl na místě.
 
Praktic FC Pištín - FC Mariner Bavorovice B  8:0 (3:0) / 29. 10. 2010
K rekordní prohře béčka se pozorovatelé raději nebudou vyjadřovat, neboť výše skóre po ukončení mače hovoří za vše. Ve zkratce, jak k této nadílce došlo. V 156. min. si dal Bělohlav vlastence a o dvě minuty později volný Milec zvyšuje. Ve 27. min. se dostal po křižné přihrávce Hlavatého do šance Blažek, ale gólman byl na místě. Těsně před pauzou inkasujeme potřetí a dílo zkázy je dokonáno. Ve druhé půli postupně odcházíme jak fyzicky, tak psychicky, takže v pohodě hrající pištínští v poklidu sází do naší sítě banán za banánem. Dá se říci, že na debaklu se kolektivně podepsal celý mančaft.
 
FK Spartak Topmen Kaplice - FC Mariner Bavorovice 2:0 (0:0) / 23. 5. 2010
Od začátku zápasu se hosté soustředili spíše na obranu a tak se na kaplickém pažitu odvíjel vyrovnaný mač s minimem šancí na obou stranách. Za zmínku stojí pěkná Martišova hlavička z hranice malého vápna v 17. min., která skončila těsně vedle tyče a o minutu později Babkova střela z úhlu, již Kopřiva reflexivně vykopl. Za domácí dorážel po našem špatném odkopu a střele P.Pulce ve 34. min. do saka Šafránek, ale branka nebyla uznána pro ofsajd. Po přestávce uhasil malou bavorovickou doutnající šanci Kapriho faul ve velkém vápně a Smolenova jistá penalta. Vedoucí branka favorizovaný tým uklidnila a v 72. min. tentýž hráč vedení pojistil střelou k bližší tyči po průniku zprava do pokutového území. Hosté se zmohli pouze dvě minuty před koncem na hlavičku střídajícího Hlavatého po pěkném Martišově centru, jež olízla břevno. Jinak v oboustranné holomajzně vynikl výborný arbitr Kaštánek.
 
FC Mariner Bavorovice B – TJ Dříteň B  4:2 (2:1) / 22. 5. 2010
Hned na začátku zahrozil Sedlický prudkou střelou ve vápně, brankář ale jeho záměr vystihl a tak se do vedení v 10. min. dostali hosté po samostatném úniku Gutwirtha. Naštěstí ve 24. min. si dříteňská obrana počínala nedovoleně na pronikajícího Drába a Sedlický vyrovnal z penalty. O deset minut později zaútočil po lajně Smejkal, balon se dostal k Hlavatému a ten nezištně posunul na Koláčka – 2:1. Hned chvíli po změně stran si Hlavatý naběhl na dlouhý pas a nesmiřitelně zvyšuje na 3:1. V 75. min. se po zákroku Pražáka kopala penalta proti domácím a Gutwirth se též nemýlil. Po rohovém kopu v 84. min. končí střela Duška na lajně a M.Kubata ji pro jistotu doráží, hlavní rozhodčí gól uznal až po dohodě s pomezním J.Mertlem. Benfica vykopala vítězství, kterým si upevnila pozici ve středu tabulky.
 
SK Koloděje nad Lužnicí - FC Mariner Bavorovice B  3:1 (1:0) / 15.05.2010
Před velice slušnou návštěvou 80 diváků se za frenetického povzbuzování domácích hráčů hrál výborný fotbal. Hosté byli zkušenější a techničtější, domácí zase rychlejší a dravější. Po půlhodině hry začali kolodějští hosty lehce zatlačovat pře bránu a výsledkem byl Bartákův gól ze 37. minuty. Po přestávce se obraz hry moc nezměnil a deset minut po pauze opět Barták z rychlého protiútoku zvýšil na 2:0. Naši hráči směřují většinu míčů dopředu na Hlavatého a ten v 68. min. využil volného prostoru ke střele z 25 metrů přesně k tyči. Když jsme se nadechovali k závěrečnému náporu, zhatil naše plány po individuální akci Benda a stanovil výsledek na 3:1.
 
FC Mariner Bavorovice B – FK Spartak MAS S. Ústí B  0:0 / 15.05.2010
Favorizovaní hosté si tentokráte nepřivezli pendly a tak na hřišti nebyl tolik znát propastný rozdíl mezi postavením obou mužstev v tabulce. Hosté se od začátku tlačili do ofenzívy, ale domácí obrana tentokrát hrála pozorně. Vyloženou šanci Líkaře vyřešil Smejkal včasným vyběhnutím a poradil si i z ošemetným trestným kopem v podání Říhy. V 58. min. zastoupil již překonaného domácího brankaře po lobu dobíhající bek a růžky začali vystrkovat i domácí. Novákův slalom pře dva hráče z 68. min. skončil na Varyšovi a ve velice slibné šanci se netrefil v poslední minutě Hlavatý. Takže zasloužená dělba bodů. 60 diváků, ŽK 3:2, rozhodčí Hoch.
 

FK Vodňany - FC Mariner Bavorovice B 2:0 (2:0) / 8. 5. 2010

V jednom z důležitých zápasů, které by nás udržely ve hře o setrvání v soutěži jsme začali v poklidu, čehož využil hned ve třetí minutě domácí Machnyk, když po centru zprava přehodil bezmocného Nováčka. Ani vedoucí gól domácích nás nenakopl k výraznějšímu úsilí a tak v 25. minutě přišel zákonitě trest. Opět po akci zprava a přesném centru doklepává do sítě znova Machnyk. Domácí měli v první půli znatelnou převahu a tentokráte se prosadili i střelecky. Po hodině hry jsme se do šance dostali i my, ale Baščevan sám před bránou místo střely volí opět nahrávku, kterou domácí bek odkopává těsně mimo tyče. Domácím začali docházet síly a tak bavorovičtí začali získávat navrch ve hře. Převaha to byla ovšem platonická a pouze před vápno, takže domácí mohli oslavit první vítězství v soutěži. Bavorovický tým v současnosti opravdu nemá na víc, jelikož opory Jakš s Novákem na všechno nestačí a nenajde se nikdo další, kdo by se pokusil vzít odpovědnost na sebe a rozhodnout. Naopak se zdá že mančaft je se zlou situací smířen a k psychickému tlaku na jednotlivé hráče se přidává pramalá bojovnost a chvílemi i fotbalová naivita.
Sestava Bavorovic: Nováček – Babka (76. Hlavatý), Kubíček (61. Koranda), Kapri, Pleskač – Jakeš, Jakš, Novák, Bohoněk – Martiš, Sedlický (52. Baščevan)

FC Mariner Bavorovice B – Sokol Neplachov  1:4 (0:0) / 8. 5. 2010
Opět bylo náročné sehnat jedenáct hráčů, abychom nastoupili v plném počtu, a do hry musel naskočit nemocný Koláček či už asi deset let nehrající Volek. Do první šance se dostal v 5. min. Hlavatý, zakončení však pokulhávalo za rychlostí. Ve 22. min. se v šanci po rohovém kopu ocitají hosté, avšak balon v poslední chvíli ukopl L.Kubata. Ve 40.min. dostal možnost kopat pokutový kop Dráb, ale gólman směr míče vystihl. V závěru poločasu se více diskutovalo než hrálo. O přestávce se horké hlavy poněkud uklidnili. V 50.min. se krásně trefil technickou střelou hostující Šafář, ale o deset minut později bylo srovnáno, když Dráb poslal z volného přímého kopu do tyče a Burda zblízka hlavou dorazil. V 67. min. Chaloupka zbytečně fauloval ve vápně a šanci kopat penaltu dostali Neplachovští. Brčákovu střelu však skvěle vyrazil Křiváček. Brčák si vše vynahradil v 74. min., když z rohu šestnáctky poslal míč přímo do šibenice a branky. O pět minut později byl stav již 1:3, po rychlém brejku a přesné nahrávce zprava dorazil merunu do prázdné branky John. Domácí se z šoku již nevzpamatovali a tak tři minuty před koncem uzavřel skóre střelou z 16 metrů Šubrt.
Sestava Bavorovic: Křiváček – Burda, Volek,Koláček, Bělohlav – Blažek, L.Kubata, KLysina, Chaloupka – Dráb, Hlavatý
 
TJ Vltava České Budějovice -  FC Mariner Bavorovice B  1:1 (0:1) / 1. 5. 2010
S politováním musíme konstatovat, že zase jednou zvítězil zájem oddílu nad zájmem o diváky. Přestože jsme stihli pouze druhou část utkání, musíme konstatovat, že se na „pekle“ hrál na poměry III.třídy kvalitní a zajímavý zápas. Technika našich protřelých plenérů slavila úspěch a v prvé půli jsme měli balon častěji na kopačkách. Postupem času se převaha stále více přelévala na naší stranu a ve 30. minutě využil Hlavatý nedorozumění ve vltavské obraně s dostal nás do vedení. Po vedoucím gólu jsme se zatáhli na naší polovinu a pozorně bránili náskok. Po přestávce bavorovickým zcela zřetelně začali docházet síly, ale brankář Křiváček kouzlil a v 60. min. mu pomohla tyč. V 75. min. jsme se dostali do šance i my, ale Lysinovu hlavičku po krásném centru Hlavatého brankář chytil. Když už se zdálo, že hubené vítězství ubráníme, přišlo čtyři minuty před koncem vyrovnání vlastním gólem po závalu před naší bránou a předcházejícím rohovým kopem.
 
FC Mariner Bavorovice – FC ZVVZ Milevsko 0:3 (0:2) / 1. 5. 2010
Před slabší návštěvou se odehrávala nepříliš vábná podívaná. Hosté se představili jako lepší tým a v 21. min. šli do vedení po Bozděchově střele přesně k tyči z dobrých třiceti metrů. Ve 36. min. propálil houštinu těl před Nováčkem Málek a bylo vymalováno. Do druhé půle vstoupili domácí s mnohem větší snahou, ale výsledkem čtvrthodinové převahy byla pouze střela Hadače, s kterou si Horek v milevské bráně poradil. Zbytek zápasu proběhl v agónii domácích a s kolika milevskými brejky, z nichž Škulinův v 64. min. upravil stav na 0:3. Ostatní šance hostujícího celku vychytal Nováček. Zdá se, že se osud bavorovických naplňuje.30 diváků, ŽK: 2:2, velmi dobrý rozhodčí Pípal. (Vel)
 
FC Písek B - FC Mariner Bavorovice  2:0 (1:0) / 24. 4. 2010
V pozápase III. ligy nastoupila notně posílená domácí rezerva proti Bavorovicím, které měly v základu tři hráče z béčka a zajímavý útok Sedlický – Babka. Hned ve třetí minutě se opřel do vyraženého míče Kunc a trefil přesně k tyči. Domácí tým měl převahu v poli, ale bavorovické naděje držel nad vodou Nováček, který pochytal všechny ostatní domácí trefy a ve 42. min. nám pomohla spojnice tyče s břevnem.. Silně kombinované mužstvo hostí hrálo velice sympaticky, bojovalo, ale opět se ozvala stará bolest – důraz v útočné zóně. Hned po pauze se po ideální náhře Nováka dostal do šance Babka a nastřelil břevno. V 63. min. domácí odskočili na dvě branky, když po rohovém kopu Zach nechytatelně doráží na zadní tyč. V 69. min. notně vystrašil Vršeckého ošemetnou střelou z 20 m Jakš. Torzo našeho mužstva pak podrželo mírný výsledek až do konce, i když při dalších dvou gólových střelách nám správně pomohl praporek postranního rozhodčího. Z hostujícího mančaftu musíme vyzdvihnout výkon brankáře Nováčka a z hráčů v poli tradičně Jakše s Novákem.
 
FC Mariner Bavorovice B – Sokol Lipí  0:2 (0:0) / 24.4. 2010
V dalším důležitém domácím zápase chyběli Blažek, Sedlický, Klíma a Nedorost, kteří museli odjet z áčkem do Písku. V 6. min. se ocitl v šanci Seethaler po vysunutí Drábem. Bohužel ve 13. min. náš špílmachr opouští hřiště s přetrhlou achilovkou bez zavinění protihráče. Hosté se častěji dostávají před branku Křiváčka, ale ve 36. min. mohlo udeřit na druhé straně, když střela L.Kubaty z 25 metrů končí na horní tyči. V 52. min. doráží hostující Jinek po volném přímém kopu a Lipí jde do vedení. Po tomto úderu začíná domácí kombinace váznout a jindy velice úderná útočná síla bavorovických vychází střelecky naprázdno. Dílo zkázy v domácích řadách dokonal tři minuty před koncem Svoboda.
Sestava Bavorovic: Křiváček – Bělohlav, Koláček, Gondek, Chaloupka – Lysina, Burda, L.Kubata, Dráb – Seethaler ( 13. Dušek ), Hlavatý 
 
SK Ševětín B - FC Bavorovice B 0:5 (0:3) / 18. 4. 2010
Do Ševětína přijela přijela bavorovická družinka přesně v jedenácti a se slušným věkovým průměrem. Na hřišti se hrálo vyrovnaně prvních deset minut. Hned v jedenácté po prvním rohovém kopu zcela volný Lysina dostává hosty do vedení. Domácím začala váznout kombinace a více než hře se věnovali vzájemným slovním půtkám. Když v 28. min. nedal brejkující Hlavatý ševětínskému gólmanovi šanci a v 37. min prošel Seethaer od poloviny hřiště až do kuchyně bylo o osudu zápasu rozhodnuto. Na začátku druhé půle začali ševětínští vystrkovat růžky, ale jejich snahu o kosmetickou úpravu výsledku rázně utnul po hodině hry L.Kubata po nádherné kombinaci s Hlavatým a Seethalerem. Béčko Ševětína zahrozilo pouze odvážným průnikem do šestnáctky a ošemetnou střelou z VPK, obě šance s přehledem zlikvidoval Nováček. Ke konci zápasu se nedokázal nadvakrát prosadit z vyložené šance Sedlický, Chaloupkovi odebral regulérní gól nesmyslně signalizovaný ofsajd a tak účet mače uzavřel tři minuty před koncem opět Hlavatý po přesné přihrávce Sedlického.
Sestava Bavorovic B: Nováček - Klíma, Koláček, Gondek, Chaloupka - M.Kubata, Sedlický, Hlavatý, Lysina -Seethaler, L.Kubata

 

 
FC Mariner Bavorovice – FK Slavoj Český Krumlov  0:4 (0:1) / 17.04. 2010
V utkání hraném i jako semifinále poháru byli hosté od začátku iniciativnější. Dlouho nemohli překonat pozornou bavorovickou obranu, až v 35. min. Nováček odkopl přízemní centr přímo do nedaleko stojícího Beránka a od něj odražený míč směřující za lajnu dorazil Pleskač do vlastní brány. Koncepce bavorovických se po první gólu sesypala jako balíček karet a tak ve druhém dějství hřiště opanoval soupeř a přidal tři krásné branky. Nejdříve v 54. min. se trefil hlavou Peťule po další Nováčkově fatální chybě při rozehrávce, v 70. min. po rozebrání domácí obrany zvýšil osamocený Zimek a skóre uzavřel opět Peťule v 78. min. po dalším vyšachování domácí obrany. Bavorovičtí ohrozili hostujícího brankáře Šillera pouze jednou po střele Jakše. Hlavní rozhodčí Dvořák, ŽK 3:3, 100 diváků
 
Tatran Prachatice - FC Mariner Bavorovice 3:0 (1:0) / 11. 4. 2010 
V pošumavském městě naše ekipa nastoupila ve značně oslabené sestavě. Pro různé důvody chyběli Anton, Kapri, Novák, Kubíček, a tak na hrot musel naskočit Blažek a na kraji zálohy se ukázal Martiš, který chtěl s fotbalem skončit. Poslátaná sestava kupodivu držela s favoritem v prvním dějství krok a inkasovala pouze ve 12. minutě, když v brejku utekl Cais a o tyč otevřel skóre. Bavorovičtí usilovně bránili, v brance čaroval Nováček a do šaten mohli jít veseleji, když v předposlední minutě Bohoněk krásným volejem jen těsně minul bránu. Ve druhém poločase domácí zvýšili tlak a v 60. min. zaběhl v ofsajdové pozici domácí útočník do vápna, zpětnou přihrávkou našel zcela volného Caise, pro kterého nebyl problém zakončit. Deset minut před koncem naskočil do útoku P.Smejkal. O dvě minuty později prověřil domácího gólmana Pleskač střelou z 22 m a v 84. minutě po rychlé kombinační akci pečetil zasloužené vítězství domácích Kováčik. V neděli náš oslabený mančaft na více neměl. 
 
Slavoj Temelín - FC Mariner Bavorovice B 4:1 (2:0) / 11. 4. 2010 
Referát asi nikdo nevypracoval a tak jen ve zkratce: Jan Jaroš 2, Pavlovič, Profant – Dráb (11)
 
FC Mariner Bavorovice B - Mír Dívčice 3:3 (0:3) / 3. 4. 2010
Domácí tým podcenil zkušené hosty a v poklidu sledoval kombinační akce protivníka s důrazným zakončením. V 19. min. se trefil ze standardky přesně k tyči Tesař, o tři minuty minuty později si vybral slabší chvilku domácí brankář Křiváček, když neudržel střelu z dálky v podání J.Kuráže, a pohromu domácího mančaftu završil ve 43. min. střelou z otočky Falber. Do druhé dějství naskočil do zálohy L.Kubata a obraz hry se na hřišti začal měnit. V 50. min. utekl Seethaler, střelu Sedlického vyrazil hostující brankář pouze k Drábovi a ten v klidu dorazil na 1:3. Domácí pokračovali v tlaku na protivníkovu bránu a v 77. min. byli odměněni brankou Seethalera po pěkném vysunutí do vápna Blažkem. Tlak bavorovických gradoval a v 82. min. se skóre srovnalo po střele Gondeka. Na vítězný gól již nezbyly síly ani čas ani jednomu z mužstev..
Sestava Bavorovic B: Křiváček - Bělohlav, Koláček, Gondek, Blažek - Sedlický, Pleskač, Dráb, Koranda ( 46. L.Kubata ) - Hlavatý, Seethaler.
 
FC Mariner Bavorovice - SK Jankov 1:0 (1:0) / 3. 4. 2010
V první půli se hrál vyrovnaný zápas, když domácí tým se dvakrát dostal do šance po kiksech jankovské obrany. První čtvrthodinu zakončil faul na pronikajícího Bohoňka ve vápně a následná bezpečně proměněná penalta v podání Kubíčka. Branka omlazený domácí tým moc nenakopla a tak se dopředu tlačili spíše hosté. Optická převaha jankovského týmu pokračovala i po pauze, a kupodivu vydržela i po 55. minutě, kdy jim byl vyloučen po druhé žluté kartě Novotný. Síly na hřišti se vyrovnaly v 75. min., kdy odešel pod sprchy Kubíček po nekompromisním zastavení unikajícího Nedvěda. Hosté se snažili zoufale vyrovnat, ale to málo, co proniklo před bránu, pochytal Nováček. A tak velice důležité tři body zůstaly v Bavorovicích. Rámec utkání okořenilo výtečným výkonem trio rozhodčích v čele s Tůmou.
ŽK 3:2, ČK 1:1, 110 diváků                                                          
 
 
FC Chýnov - FC Mariner Bavorovice 1:0 (0:0) / 28. 3. 2010
Od začátku zápasu se hra pohybovala v úctyhodné vzdálenosti od pracoviště obou gólmanů. Šlo spíše o nesmlouvavý boj ve středu pole a fyzickém přetahování hráče proti hráči, jelikož oku lahodících a přesnou přihrávkou okořeněných akcí se dalo spočítat na prstech jedné ruky. Favorizovaní domácí poprvé vyslali střelu na bránu ve 33. minutě a to metr nad břevno. Kromě dvou žlutých karet pro hostujícího Kubíčka a Nováka se do půle již nic důležitého nestalo. V 51. min. bavorovičtí nepovedeným rohovým kopem založili rychlý protiútok soupeře, ale Nováček domácího útočníka Hrušku ve vyložené šanci vychytal. V 62. min. po nenápadné akci nastřelil Sokolt hlavičkou břevno a nekrytý domácí z Švehla z ofsajdové pozice dorážkou zajišťuje vedení chýnovských. V závěru zápasu domácí vyklidili střed hřiště, dostali se pod tlak, ale k samotné bráně neprůbojné bavorovické hráče nepustili. Ti za celý zápas domácího gólmana neohrozili a nebezpečnou se jevila pouze Antonova hlavička, směřující ovšem mimo tyče.
Sestava Bavorovic: Nováček – Babka, Hadač, Novák, Kubíček – Jakeš, Jakš, Bohoněk (75. Kroneisl), Koranda (68. Pleskač) – Anton, Baščevan
ŽK 1:2, 130 diváků, rozhodčí Hoch, Hodánek, Stiegler ml., DS Pípal    
 
FK Borek - FC Mariner Bavorovice B 4:4 (3:0) / 28. 3. 2010
Hosté horko těžko obsadili všechna místa na hřišti, na lavičce zůstal pouze veterán Lysina. Hned v 11. minutě tečoval střelu Bláhy hostující Koláček do vlastní brány a nakopl domácí tým ke zvýšenému tlaku. Výsledek se brzy dostavil dalšími dvěma zásahy do bavorovické sítě zásluhou Bláhy a Radoucha. Hosté působili nerozehraným dojmem, kdy vázla střelba i kombinace. Do druhého poločasu si prohodili místa v záloze Sedlický s Martišem a Martiš začal dokazovat, že na kraji zálohy se mu daří nejlépe. V 50. min. hlavičkou snížil, o osm minut později další střelou z hlavy upravil stav na rozdíl jediného gólu Seethaler po centru L.Kubaty z trestného kopu. Desetiminutovku snů zakončil v 61. min. opět Martiš přesnou střelou z VPK. Hra se srovnala i když domácí borci byli lehce nebezpečnější. V 83. min. střídající Lysina naservíroval míč do domácí kuchyně a ten v nepřehledné situaci ukončil svou pouť až v síti. V 87. min. pustil do té doby výborně chytající Křiváček střelu Bláhy z dobrých pětatřiceti metrů za svá záda a stanovil zaslouženou remízu.
 
FC Mariner Bavorovice – J. Hradec 1:0 (0:0) / 20. 3. 2010
Na hřišti bylo znát, že se hraje po čtvrtletní zimní přestávce. Balon hráče moc neposlouchal, přesných přihrávek bylo jako šafránu a lépe se pohybující hosté stříleli mimo brankové tyče. Hned po přestávce ve 47. min. kopali domácí trestný kop, jindřichohradecký obránce srazil míč na tyč vlastní brány a nejrychleji se zorientoval Bohoněk a zblízka poslal domácí do vedení. Tato chvíle se ukázala jako rozhodující, protožeo vyrovnání se snažící hradečtí spálili tři vyložené šance, Císař z trestného kopu orazítkoval spojnici tyče s břevnem a těsně před koncem se hlavou netrefil ani ve vynikající šanci domácí Jakš po přesném centru Hlavatého. Silně omlazené domácí mužstvo naznačilo potenciál pro další boje.
80 diváků, ŽK 3:3, rozhodčí Kaštánek
 
Sokol Čížová - FC Mariner Bavorovice 3:0 (2:0) / 14. 11. 2009
Od prvního hvizdu byla domácí jedenáctka pánem na hřišti. Brzy se dočkala i gólového vyjádření, když v 17. min. Nováček netakticky vyrazil slabou střelu zpět do pole a Kunt se krásně trefil z otočky. O osm minut později tečuje domácí Rybák střelu směřující na bavorovickou branku – 2:0. Ve 28. min. zahrávali čížovští volný přímý kop z 20 metrů, po teči končí míč na břevně, vzápětí se rozvonila tyč a dorážka z bezprostřední blízkosti jde nad. Po půlhodině zdecimovaný bavorovický tým vyslal první střelu mezi tyče K. Kubíčkem. V 50. min. dostal Bittner za faul druhou žlutou kartu a jde pod sprchy. Oslabení kupodivu více prospělo hostům, kteří začali domácí přehrávat ve středu pole, zakončení však bylo více než žalostné. Po této čtvrthodince se domácí oklepali a v 70. min. po dalším kiksu v obraně Jindřich pohodlně zvýšil na 3:0. Bavorovičtí začali odcházet fyzicky a domácí si otevřeli střelnici. Jednou Nováčka zachránila tyč, párkrát se blýskl skvělými zákroky a zbytek šancí domácí neuvěřitelně zahodili. Dá se říci, že výkon bavorovické družinky byl v posledním podzimním kole až nedůstojný krajské soutěži.
 
FC Mariner Bavorovice – Dražice 1:2 (0:1) / 7. 11. 2009
Začátek vyzněl pro domácí hororově. Hosté kopali první rohový kop, Nováček minul balon a Kromka dorazil do prázdné branky. Ve 25. min. bavorovický brankář chybu napravil, když krásně vyrazil střelu do šibenice z volného přímého kopu. Na sklonku první půle se domácí dvakrát dostali do velké šance, když Anton vždy sklepával Korandovi. Ten nejprve neuvěřitelně netrefil ze tří metrů bránu, podruhé umístěnou střelu k tyči brankář chytil. Ve druhém poločase se domácí tlačili k dražické svatyni. Na začátku půle skončila další tutovka po závaru před brankou Volka mimo, aby na druhé straně v sólovém úniku Kromka pouze nastřeluje gólmana. Ve 72. min. vyrovnává za domácí pěknou hlavičkou Seethaler, avšak v 80. min. ani tři beci nedokázali pokrýt hostujícího Voneše– 1:2. Když v předposlední minutě M.Kubíček po rohu napálil z bezprostřední blízkosti míč nad, z vítězství se radovali hosté. 50 diváků, ŽK 1:2, rozhodčí Ing. Vítek
 
TJ Hluboká nad Vltavou  - FC Mariner Bavorovice   3:1 (2:0) / 1. 11. 2009
Derby pod hlubockým zámkem rozhodli domácí již v první polovině zápasu po hrubých chybách hostujících zadáků. Druhý poločas se nesl ve znamení karetního vystoupení hlavního arbitra Krčína v neprospěch domácího celku, což neunesli hlavně domácí funkcionáři a diváci. Naštěstí hráči se věnovali spíše hře než citovým výlevům a je nutno ocenit zbytek hlubocké ekipy, jak se semkla a zápas v citelném oslabení dohrála. Bavorovičtí zřejmě přišli i o poslední kapku sebedůvěry, která v nich před zápasem kolovala.
Ještě než se poprvé ozvala píšťalka rozhodčího byla patrná averze domácího kotle vůči němu. Je hodně nešťastné nechat řídit vypjatý zápas rozhodčím, který působil jako hráč v jednom z aktérů, ale ohradili se hlubočtí funkcionáři v týdnu před zápasem? Dost bavorovických fanoušků zase tolik přehmatů ve vedení zápasu nevidělo a tak nejrozumnější je nechat celou kauzu na disciplinární komisi. Začátek zápasu se nesl ze strany obou týmů ve snaza neudělat větší chybu. Ve 14. min. zazmatkovala domácí obrana, avšak Jakešova hlavička přes vyběhnuvšího Matouška svůj cíl nenašla. Ve 34. min. udeřilo na druhé straně, když D.Vácha měl příliš prostoru ke zpracování centru zleva a prostřelení Smejkala nepříliš umístěnou, ale o to tvrdší střelou. Ve 36. min. odešel jako první hříšník ze hřiště Holý po druhé ŽK, když pokračoval v dávno přerušené hře. Těsně před odchodem do kabin unikl po pravé straně hlubocký Horejša jeho prudký centr si srazil nešťastník posledních kol Novák do vlastní brány.
V 62. min. zahodil vyloženou šanci domácí Jonáš po výtečné Hájkově přihrávce a o minutu později vzplanuly vášně po odpískání penalty proti domácím za faul na Jakše. Nejprve uviděl Čermín druhou ŽK za řeči a pak Fojtík nabídnutou výhodu s přehledem proměnil. V 77. min. putoval pod sprchy i střelec prvého gólu domácích za faul na Jakše a o dvě minuty později Hájek po likvidačním šlapáku na Babku, při kterém se bohužel sám zranil. Oba borci již před tím viděli jedno žluté varování. Nejsportovnější odpovědí domácích byl v 86. min. odvážný průnik O.Janouška z poloviny hřiště a obstřelení z 20 metrů Smejkala, který se snažil zmenšit střelecký úhel. O nemohoucnosti hostujícího celku vypovídá, že i přes čtyřnásobnou převahu v poli vyprodukovali v závěru jedinou přímou střelu doprostřed brány.
120 diváků
Rozhodčí - Krčín, Dunovský, Hodánek, DS Bajčík
ŽK 10:0, ČK 4:0
Sestava Bavorovic: Smejkal - Babka, Hadač, Novák, Kroneisl ( 39´K.Kubíček ) - Jakeš, Jakš, Fojtík, Bohoněk - Koranda, Martiš
Prohlédnětě si video ze zápasu: zde
 
Sokol Dubné – FC Mariner Bavorovice B 3:1 (2:1) / 31. 10. 2009
Hosté začali zhurta a již v první minutě si Chaloupka naběhl na centr Seethalera a krásně vystřelil, ovšem domácí gólman ( mimochodem nejlepší hráč na hřišti ) vytáhl stejně hodnotný zákrok. V 17. min. se proháčkoval přes tři protihráče Sedlický, ale místo přihrávky na lépe postaveného kolegy ukvapeně vystřelil. Ve 23. min. na sebe upozornili domácí a hned to stálo za to. Nejprve dostal přesnou přihrávku ve vápně Bohdal a nedal Machovcovi šanci a o chvíli později Kudláček po zbytečné Pražákově ztrátě míče z 25 metrů trefil přesně šibenici s přispěním břevna – 2:0. Ve 27. min. po přesném rohu L.Kubaty vrátil hosty do hry hlavičkou na vzdálenější tyč Hlavatý. I v dalším průběhu mače byli hosté fotbalovější, což domácí nahrazovali bojovností. Bavorovičtí L.Kubata, Kubíček i P.Smejkal se ocitli ve vyložených šancích, avšak střelu buď dubenští obránci zblokovali anebo čaroval lapák. Hosté ve snaze vyrovnat však otevřeli obranu, což po pěkném ťukesu využil Bohdal a skóroval do prázdné branky. Nutno vzpomenout krajně neobjektivní až nestoudné reakce domácích fanoušků. Toto nesportovní hecování vyvrcholilo inzultací Sirového domácím hráčem při odchodu do kabin po závěrečném hvizdu.
Sestava Bavorovic B: Machovec – Pražák ( 46´Burda ), Sirový, Kubíček, Propš – Sedlický, Blažek, L.Kubata, Chaloupka – Seethaler ( 46´P.Smejkal ), Hlavatý
 
FC Mariner Bavorovice B – SK Úsilné 4:2 (3:1) / 28. 10. 2009
Hned ve druhé minutě utekl Hlavatý a domácí borci šli do vedení.O pět minut později po rohovém kopu bavorovičtí nedostatečně pokryli Hálu a bylo srovnáno. Iniciativa zůstávala dále na kopačkách hráčů od Vltavy a po půlhodině hry byla odměněna pěkným prodloužením centru do vápna Smejkalem. Ve 40. min. prošel krásně po levé straně Koranda a jeho přesný centr téměř od rohovho praporku doklepl Hlavatý - 3:1. Těsně před odchodem do kabin se ještě prezentoval hostující Gregor pěknou střelou a Křiváček efektním zákrokem. I ve druhé půli byli domácí lepší, ale v 57. min. se radovali hráči Úsilného, když rychlý protiútok zakončil Hála. Drama se ovšem nekonalo, protože v 64. min. potrestal sražení pronikajícího Smejkala z pokutového kopu Milan Kubíček - 4:2. V poslední desetiminutovce se dvakrát ocitl ve slibných šancích Hlavatý, ale na brankáře tentokráte nevyzrál.
 
SK Čkyně - FC Mariner Bavorovice   3:1 (1:0) / 28. 10. 2009
V první půli vytěžili domácí z minima maximum. Hosté na začátku druhého dějství rychle vyrovnali, ale opět se předháněli v zahazování vyložených šancí. Čkynští naopak potrestali další dvě hrubice a v poklidu dokráčeli k vítězství. První šanci měli domácí, ale hlavička jejich hráče skončila těsně vedle zadní tyče. V 10. min. nastřelil Melichar sám před bránou pouze nohy brankáře, ve 21. min. pálí po rozehraném volném kopu Hadač, Melichar doráží do sítě, ovšem v ofsajdové pozici. Ve 41. min. po hrubce Nováka jde sám na Smejkala Babka a dostává domácí do vedení. Pět minut po přestávce po pěkné kombinaci se dostává míč po finální Martišově náhře v malém vápně k Fojtíkovi a ten neomylně pod břevno vyrovnává. V 58. min. zahrávali domácí trestný kop od rohu a na zadní tyči zcela volný Kvapil opět hlavičkuje koníčkem do sítě. V 73. min. v další vyložené šanci Melichar prokazuje, že dnes mu dát góla není souzeno. V poslední minutě po fatálně nepovedeném odkopu je čkyňský Babka faulován brankářem ve vápně a penaltu bezpečně proměnil Vondrášek.
 
FC Mariner Bavorovice B – Praktic FC Pištín 1:1 (1:1) / 25. 10. 2009
V Bavorovicích se hrál opět technický fotbal a tak se 50 diváků mělo na co koukat. Od začátku měl navrch domácí tým, avšak s proměňováním vyložených šancí byl na štíru. Výjimku tvořila 13. minuta, kdy se Hlavatý dostal do svého typického úniku, v levém zadním rohu vápna míč zasekl a posadil jej přesně na Seethalerovu hlavu - 1:0. Po půlhodině hry zahrozili i hosté, ale Trávníček pálil bez přípravy těsně vedle. Ve 36. min. ztratil Pražák těsně u pokutového území míč v souboji s Kučerou, ten krásně předložil Samcovi a bylo vyrovnáno. Ve 41. min. po velkém závaru před pištínskou brankou nedokázal ani nadvakrát Seethaler ani dorážkou Propš skórovat. I ve druhé půli byli bavorovičtí lepší. Nejprve v 64. min. hlavičkoval o pověstný chloupek vedle z bezprostřední blízkosti P.Smejkal, další hlavička po rohovém kopu v provedení Seethalera skončila na tyči. Málem udeřilo na druhé straně, ale Kučera vyloženou šancí pohrdl. Když pět minut před koncem vyrazil pištínský Kabelka Seethalerovi volný přímý kop z dvaceti metrů boj skončil remízou.
Sestava Bavorovic B: Křiváček – Pražák, Kubíček, Sirový, Propš (46´Gondek) – M.Kubata(46´Drda), L.Kubata, Blažek, Burda (46´P.Smejkal) – Hlavatý, Seethaler.    (vel) 
 
FC Mariner Bavorovice – FK Olympie Týn n. Vlt.  1:4 (0:0) / 24. 10 2009
Domácí začali zápas s vědomím, že již čtyři kola nevstřelili branku. Hned v šesté minutě se dostal do vyložené šance Jakš, avšak nastřelil pouze gólmana. V další stoprocentní šanci se ocitl Melichar po Bohoňkově rohu, kdy sám u vzdálenější tyče míč neusměrnil do brány. Když ve 38. min. nezpracoval na penaltě Jakšovu ideální přihrávku Kubíček, šlo se do kabin bez branek. Pět minut po přestávce předvedli hosté první smrtící brejk a Tomka je dostal do vedení. Bavorovický Martiš odpověděl v 54. min., když trestný kop z dvaceti metrů zatočil přesně k tyči. O dvě minuty později se prosadil hostující Vařil po chybě domácí obrany a nešťastné teči. Od šedesáté minuty začali bavorovičtí odcházet fyzicky a s přibývajícími góly ve vlastní síti i psychicky. V 70. min. využil Smejkalovo zaváhání pohotový Vařil a pětminut před koncem dokonal dílo zkázy Buriánek pěknou střelou z otočky. Ve druhé půli z pohledu domácích stojí za zmínku Melicharovo sólo přes tři protihráče zakončené střelou těsně vedle.
Rozhodčí Peterka, 100 diváků, ŽK 2:2

 

Dříteň B – FC Mariner Bavorovice B 5:3 (3:0) / 18. 10. 2009
Na silně podmáčeném terénu se snažili hosté hrát technický fotbal, ale domácí borci vycházeli z dobře zajištěné obrany a rychle přecházeli do smrtících protiútoků. Jeden z nich využil v 19. min. J.Klimeš, když si naběhl na dlouhý odkop z vlastní půle a lehce zakončil do protipohybu gólmana. Ve 23. min. hostující Machovec téhož hráče ve vyložené šanci vychytal, avšak o čtyři minuty později se domácí po pěkné kombinaci zakončené přesnou střelou Slepičky radovali podruhé. Ve 40. min. se hosté tak dlouho pokoušeli rozehrát balon, až skončil u J.Klimeše a ten jej potřetí uklidil do sítě. Když na začátku druhé poloviny zápasu zvýšil Lébl na 4:0, zdálo se o osudu mače rozhodnuto. O chvíli později však Hlavatý v úniku snížil a poměr sil na hřišti se začal převažovat ve prospěch hostů. V 64. min. domácí pohrdli další stoprocentní šancí a za pět minut byli potrestáni. Rychlík Hlavatý obešel i brankáře, střelu vyrazil bek Litvan rukou a následovalo vyloučení a penalta. Tu kopl Koláček doprostřed branky, ale prudká střela se ujala. V 77. min. odešel předčasně do sprch i hostující Koláček po druhé žluté kartě. V 81. min. krásně Duda vysunul Hlavatého, který byl ve vyložené pozici sražen. Další pokutový kop bezpečně proměnil Seethaler – 4:3. Hosté vrhli všechny síly do útoku, ale domácí pěkně zahráli standardku a po signálu Gutfried hlavou stanovil konečný stav 5:3. Nepříliš přesně pískal rozhodčí Kodl. ŽK 3:5, ČK 1:1.
Sestava Bavorovic B: Machovec – Pražák, Blažek, Sirový, Propš – M.Kubata (46´ Drda), L.Kubata, Koláček, Burda – Hlavatý, Seethaler.
 
FC Mariner Bavorovice – FK Topmen Spartak Kaplice   0:1 (0:0) / 17. 10. 2009
Do zápasu nastoupily obě strany zřetelně oslabeny. Pro úzký domácí kádr byla absence klíčových hráčů zjevně nepříjemnější, vždyť do utkání nenastoupil ani jeden útočník. Hosté měli od začátku mírně navrch. První vzruch obstaral v 5. min. hostující Románek, jehož táhlá střela olízla břevno. V domácím týmu po půlhodině hry hlavičkoval ve výhodné pozici Babka těsně vedle. I ve druhé části se hosté tlačili více před branku protivníka. Z bavorovických byl nejblíže gólu střídající Dráb, ale ve velkém vápně netrefil mezi tyče. Rozhodnutí přinesla 79. min. a utěšená střela hostujícího Vávry přesně k tyči z hranice šestnáctky. Rozhodčí Čmucha, 50 diváků, ŽK 4:2. (vel.)
 
Spartak Sezimovo Ústí B - FC Mariner Bavorovice  1:0 (0:0) / 11. 10. 2009
V prvém poločase domácí rezerva těžila ze sehranosti na nezvykle malém hřišti a umělém povrchu. Ve druhém dějství se mírná převaha domácích neustále stupňovala a vyústila v kýžený gól, kdy přetížená obrana hostů chybovala po rohovém kopu. Od začátku se hrál fotbal od vápna k vápnu s minimem kombinace. První se v šanci ocitl hostující Martiš, ale jeho střela byla nepřesná a ve 31. min. chytrý Fojtíkův centr nenašel adresáta. Do největší šance se v samém závěru dostali domácí, avšak střela pendla Macha šla těsně vedle. Ve druhé půli domácí přidali na pohybu a v 53. min. dorazili míč po předchozím nastřeleném břevně. Branka ovšem nebyla uznána pro útočný faul na brankáře. Mezi šedesátou a sedmdesátou minutou několikrát zazářil hostující Smejkal mezi tyčemi. Jedinému gólu utkání po nekompromisní hlavičce Macha zblízka po standardní situaci však zabránit nedokázal. Domácí béčko bylo lepší a bylo pouze otázkou času kdy převahu zužitkuje ve vítězný zásah.
 
FC Mariner Bavorovice B – SK Koloděje nad Lužnicí 3:3 (3:1) / 11. 10. 2009
Na velice kvalitním zápase v této soutěži se podílely rovným dílem oba celky i přesný rozhodčí Samohejl. Bavorovičtí zahrozili hned v úvodu několika průniky Hlavatého a tento kanonýr otevřel v 26. min. skóre po centru Chaloupky zprava a nechtěné teči hostujícího obránce. Hosté vyrovnali o osm minut později po kombinaci ve vápně Chalupou. Ve 36. min. se trefil přesným lobem Seethaler a stav prvého poločasu stanovil opět Hlavatý po krásné české uličce od Seethalera. Ve druhé půli domácí pod dojmem vedení zvolnili a nadšeně bojující hosté vycítili šanci. V 63. min. snížil Barták z penalty a o deset minut později zplichtil stav po vydařené kombinaci Hartman. Lídr soutěže se již zpátky do hry nedostal a tak překvapivě, avšak zaslouženě se o body podělil.
Sestava Bavorovic B: Křiváček – Kubíček, Sirový, Gondek (Drda) – Koláček (Burda), L.Kubata, Chaloupka, Stárek, Sedlický – Hlavatý, Seethaler. 60 diváků ( Vel )
 
Sokol Neplachov – FC Mariner Bavorovice B   1:2 (1:1) / 4. 10. 2009
Ve vyrovnaném mači udeřili jako první hosté, když v 15. min. Bohoněk ideálně vysunul Hlavatého a ten nekompromisně zakončil. O minutu později bylo srovnáno, jelikož neplachovičtí ideálně zúročili výhodu rohového kopu. Ve 23. min. šel předčasně do sprch bavorovický Pražák za faul zezadu, ale nevýhoda o jednoho muže v poli méně nebyla na hře poznat. Hosté se častěji dostávali ke zteči na bránu, pouze v závěru poločasu postupoval domácí hráč č. 15 sám na branku, ale Nedorost jej dostihl a odzbrojil. I ve druhé části byl lídr tabulky o chlup lepší, když zvláště rychlík Hlavatý několikrát zamotal hlavu obráncům Neplachova. V 78 min. po samostatné akci vstřelil dokonce druhý gól a bavorovická záloha si výsledek již zkušeně pohlídala.
Sestava Bavorovic B : Machovec – Nedorost, Pražák, Sirový, Propš – Burda ( 46´Gondek ), Koláček (46´P.Smejkal), L.Kubata, Bohoněk – Sedlický, Hlavatý.  (vel)
 
FC Mariner Bavorovice – FK Vodňany   0:0 (0:0) / 3. 10. 2009
V Bavorovicích se hrál průměrný fotbal s minimem šancí. Sympatičtí hosté s velmi mladým kádrem si přijeli pro bod a nedalo jim velkou práci si jej odvést. V první půli stojí za zmínku pouze hlavička Nováka do břevna po rohovém kopu. Po hodině hry se domácí přece jenom začali tlačit do útoku, ale jak Fojtíkův volej tak Kubíčkova střela z 20 metrů skončily těsně mimo branku. V 89. minutě zajel hostující Staněk nesmyslně do brankáře Smejkala, na což zareagoval Bittner nesportovním zákrokem. Rozhodčí ocenil oba zákroky červenou kartou i když v domácím týmu byl potrestán Kroneisl. V prodloužení mohl rozhodnout Bohoněk, avšak slabou střelu brankář vyrazil. Hlavní rozhodčí Pípal, ŽK 2:2, ČK 1:1, 80 diváků
 
FC Mariner Bavorovice B – Vltava Č. Budějovice 4:2 (2:1) / 27. 9. 2009
Bavorovičtí začali o poznání lépe, avšak slibné příležitosti neproměnili ani Hlavatý, Koláček či Sedlický. Ve 13. min. se poprvé měnilo skóre, když L. Kubata našel Chaloupku a ten nezaváhal – 1:0. Ve 27. min. zahrozili i hosté a o dvě minuty později došlo k nucenému střídání, kdy zraněného Gondeka vystřídal Seethaler. Na vyrovnávací gól z 34. min. odpověděl o šest minut později Hlavatý po pěkném sólu. I ve druhém poločase byli domácí aktivnější a snahu zúročil v 53. min. Seethaler. Po hodině mače hosté vyrovnávají hru a začínají se tlačit dopředu, zvláště když s ubíhajícím časem se začíná na domácích borcích projevovat únava. V 84. min. zvyšuje Seethaler již na 4:1, ale závěrečné slovo patří hostům po tlačenici před bavorovickou brankou – 4:2. (han)
FC ZVVZ Milevsko - FC Mariner Bavorovice   1:0 (0:0) / 27. 9. 2009
Bavorovice přijely do Milevska bez dvou opor – Fojtíka a Melichara a na hře to bylo znát. Třebaže domácí mančaft vyhrál šťastnou střelou a měl po celý zápas mírnou převahu, za zmínku stojí, že hosté ani jednou za celý zápas nevyslali ránu k milevské bráně. Hrál se oboustranně průměrný fotbal, na který se i dost těžko dívalo. Domácí se pokoušeli prosadit po Janouchových centrech do vápna, ale Anton dirigoval defenzivu s přehledem. Tento borec zahrál v 26. min. ve vápně rukou, avšak Kuchařův pokus z bodu pokutového kopu Smejkal skvěle vystihl a vyrazil na roh. Po tomto vzrušení se půle v poklidu dohrála. I ve druhé části měli domácí lehce navrch. Ve 49. min. spálili stoprocentní šanci z bezprostřední blízkosti brankáře, v 73. min. střele do břevna a následné gólové dorážce zabránilo postavení mimo hru a o dvě minuty později po závaru před svatyní Bavorovic zase čaroval Smejkal, když první střelu vyrazil do pole a dorážku vykopl špičkou kopačky. A tak celé střetnutí nakonec rozhodl v 81. min. milevský Suchan krásnou pumelicí bez přípravy z 18 metrů do šibenice.
 
Sokol Lipí – FC Mariner Bavorovice B 3:3 (2:2) / 20. 9. 2009
Sestava Bavorovic B: Machovec – Gondek, Sirový, M.Kubíček, Propš – Burda (46. P.Smejkal), L.Kubata, Chaloupka, Sedlický – Seethaler, Hlavatý. Rozhodčí Knotek.
Hned v prvé minutě se do vyložené šance dostal Svoboda, ale jeho pokus končí nad bavorovickou brankou. V deváté minutě vystřelil Sedlický, slabou ránu brankář pouze vyrazil a rychlonohý Hlavatý byl u míče první – 0:1. O tři minuty později byl sražen ve vápně Burda a M. Kubíček se z pokutových kopů nemýlí – 0:2. V 19. min. si zařečnil Propš a jelikož jedno žluté varování již spatřil následovala karta barvy červené. Hosté přeskupili své řady, zákonitě se začali věnovat více defenzivě a pouštěli se do brejků přes Hlavatého. Domácí v závěru první půle dokonale využili znalosti menšího hřiště a během tří minut vyrovnali F. Šturmou ml. Ten si nejprve vyskočil na trestný kop zprava a hlavou trefil přesně k tyči a pak napálil míč z voleje z 16 metrů po otočeném autovém vhazování přesně do růžku. Ve druhé části se začalo hrát nahoru dolů a více šancí měli kupodivu oslabení hosté. V 60. min. zamotal Hlavatý ve vápně hlavu bekovi s gólmanem a z otočky vystřelil přesně – 2:3. O tři minuty později je opět srovnáno, když po rychlé akci skóruje hráč Lipí č. 9 zblízka. V 75. min. mohl rozhodnout L.Kubata, avšak volný přímý kop končí na břevně a dorážka jde nad. Ke konci síly ubývaly na obou stranách a tak se hra rozkouskovala a začalo se jiskřit od kopaček, ale na stavu se již nic nezměnilo.
 
FC Mariner Bavorovice – FC Písek B 2:0 (2:0) / 19. 9. 2009
Zápas připomínal poslední domácí střet s Prachaticemi před čtrnácti dny. Písečtí představili mladé ambiciozní a rychlonohé mužstvo, ale branky dosahovali domácí. Hned v 10. minutě se prosadil přes střed bavorovické obrany Šafárik, avšak ve vyložené šanci přehodil jak Smejkala tak branku. Ve 13. minutě po faulu na Melichara zatočil Fojtík míč z trestného kopu z úhlu přesně do šibenice. Po půlhodině hry se krásně trefil z 25 metrů po zemi hostující Listopad do tyče. Do konce půle zvýšili otáčky bavorovičtí a výsledkem byl druhý gól z kopačka Melichara v 36. min., který využil nedorozumění písecké obrany a prošel v samostatném úniku až do brány. Ve druhém dějství úroveň hry poklesla a písecká rezerva přes velikou snahu Smejkala v brance domácích příliš neohrozila. Hlavní sudí jistý Reitinger, 100 diváků, ŽK 4:2  ( vel )
 
FC Mariner Bavorovice B – SK Ševětín B 4:1 (1:1) / 13. 9. 2009
Od začátku zápasu diktovali tempo domácí borci. Udeřilo však na druhé straně, když Chalupa v 7. min. vystřelil z 18 metrů, Propš míč nešťastně přizvedl a Machovec pouze sledoval jeho pouť pod břevno. V 15. min. bylo srovnáno po faulu na Burdu ve vápně a přesně kopnuté penaltě Stárkem k levé tyči. Do konce poločasu se domácí snažili obrátit skóre ve svůj prospěch, ale dvě minuty před půlí zahrozili ševětínští po vydařené střele z volného kopu, jež orazítkovala břevno. Ve druhém dějství převaha bavorovických narůstala a v 59. min. byla vyslyšena i brankově. Hlavatý si v pokutovém území zpracoval Propšův centr a nekompromisně zavěsil. O dvě minuty později po další závaru před brankou hostí doráží Burda na 3:1. V 79. min. zakončil brankové hody opět Hlavatý, který po rohu trefil přesně míč hlavou. Hostující tým se představil se spoustou dorostenců, hrál sympaticky snaživě, ale na domácí zkušenost to tentokrát bylo málo.
 
FK Slavoj Český Krumlov - FC Mariner Bavorovice   3:0 (1:0) / 12. 9. 2009
Hned ve druhé minutě mohlo udeřit před domácí brankou. Fojtík nahrál Martišovi do vyložené šance, ten však nastřelil pouze dobře postaveného Šillera. Krumlovští drželi balon na svých kopačkách častěji, avšak do nějakého výrazného tlaku se nedostali. Ve 21. min. se Zvěřina uvolnil na hranici velkého vápna a nekompromisně se trefil k tyči, takže vyrovnaná první půle gólově vyzněla příznivěji pro domácí. I ve druhé polovině zápasu se krumlovští spíše věnovali hlídání výsledku než snahou se prosadit a navýšit skóre zápasu. V 66. min. domácí Peťule na hranici ofsajdu střílí sám před brankou těsně vedle, ale do tlaku se pomalu dostávali hosté ve snaze vyrovnat. Utkání rozhodla 70. minuta, když za faul na protihráče ve vyložené šanci dostal druhou žlutou Novák a musel předčasně pod sprchy. Převahu jednoho muže v poli domácí mazácky využili. Nejprve v 76. min. Klivandova napůl střela napůl centr s pomocí teče hostujícího zadáka zapadla do sítě dezorientovaného Nováčka a o dvě minuty později bylo rozhodnuto, když Špát dorazil pouze vyraženou střelu do černého potřetí. V 79. min. zaváhali bavorovičtí a další stoprocentní šanci zazdili střelou těsně vedle. Naopak do konce zápasu čaroval bavorovický gólman a zneškodnil další dvě krumlovské tutovky.
 
FC Mariner Bavorovice B – Slavoj Temelín 3:3 (1:2) / 06. 09. 2009
V Bavorovicích se odehrávala spíše tvrdá bitva s mnoha nepřesnostmi na obou stranách než pohledný fotbal. V 16. min. ztratil domácí L. Kubata míč na polovině a z rychlého protiútoku Pešek nezaváhal. Bavorovičtí odpověděli ve 25. min. přesným provedením volného přímého kopu těsně za hranicí vápna Stárkem. O dvanáct minut později po rohovém kopu Koláček prodloužil na Chaloupku, který v pádu nastřelil břevno. A tak se radovali hosté druhým gólem Peška do šatny po hezké kombinační akci. Po změně stran domácí udeřili. Nejprve v 51. min. obešel Hlavatý i brankáře a o dvě minuty později ten samý hráč v dalším brejku našel ještě lépe postaveného P. Smejkala a domácí tým šel do vedení. V 66. min. bylo opět srovnáno, když se krásně do šibenice z volného kopu z 18 metrů trefil Křelina. Ačkoliv se obě mužstva snažila strhnout vítězství na svoji stranu v 90. min. odpískal velmi dobrý rozhodčí Zabilka plichtu.       (vel)
 
FC Mariner Bavorovice – FK Tatran Prachatice  2:0 (2:0) / 5. 9. 2009
Od začátku slavila úspěch zkušenost domácího celku. Prachatičtí hráli dobře v poli zásluhou Janouška s Kováčikem, ale před brankou byli bezzubí. Již ve druhé minutě si zaběhl do šestnáctky Melichar a po faulu na něj penaltu proměnil Fojtík. Další krásnou bavorovickou akci v 17. min. zakončoval opět velice agilní Fojtík těsně vedle levé tyče. Ve 24. min. Dvořák pouze vyrazil dalekonosnou střelu a pro Korandu nebyl problém dorazit na 2:0. V 53. min. mohli domácí svůj náskok zvýšit, avšak Fojtíkovu slabou střelu z pokutového kopu gólman vyrazil. Poté se bojovný a pohledný zápas v poklidu dohrál. Nejlepším borcem na place byl nestárnoucí Fojtík. Rozhodčí Hanzal, ŽK 2:2, 60 diváků.      (vel)
 
SK Jankov – FC Mariner Bavorovice   2:3 (1:1) / 30. 8. 2009
Další mistrovský zápas KP se hrál zároveň jako čtvrtfinále ČP mužů JčKFS. Jankovští měli raketový nástup, když v 5. minutě Koch ve skluzu doráží centr z volného přímého kopu do černého. Rychle nabyté vedení ale domácím paradoxně spíše ublížilo, jelikož se zatáhli a začali bránit těsné vedení. V 37. min. rychlík Melichar pošel až do vápna, kde byl faulován, ale následnou penaltu Hrubý Fojtíkovi vyrazil. Ve 40. min. Fojtík svoji chybu napravil, když po Jakšově náhře balon chytře prodloužil před Hrubým do sítě. Pět minut po návratu z kabin zahrával Koranda zprava rohový kop, Melichar předskočil Hrubého a míč hlavou trkl do rány – 1:2. V 56. min. opět velice aktivní Melichar si naskočil na centr z volného přímého kopu a hlavou zvýšil na 1:3. Domácí borci po nečekaném obratu se nutili do tlaku, který ale postrádal přesnost a fotbalovou myšlenku. Hosté spolehlivě bránili pohodlné vedení, pouze v 87. minutě opět po trestném kopu snížil hlavou jankovský Berger, ale to bylo ze strany Jankova vše. V zápase slabé úrovně tak hosté vybojovali velmi cenné tři body.
 
Dívčice – FC Mariner Bavorovice B 2:3 (2:1) / 29. 8. 2009
Hosté z Bavorovic vlétli do mače zhurta a hned ve druhé minutěnapálil L.Kubata z 16 metrů břevno. Domácí tým hrál jednoduše, když přesnými pasy hledal rychlíka Falbera. Ten při jednom průniku zprava ve 12. minutě přešel přes Burdu a mazácky namazal před branku Hrádkovi – 1:0. V 26. minutě opět Falber dokonale využil kiksu Burdy, vnikl do šestnáctky a lobem pokořil P.Smejkala podruhé. O tři minuty později se dočkali i hosté. Seethaler kolmou přihrávkou uvolnil Hlavatého, kterého musel faulovat vracející se bek. Penaltu do protipohybu brankáře s jistotou proměnil M.Kubíček. Domácí v prvé půli vytěžili z minima maximum, ovšem po hezkých a přímočarých akcích. Bavorovice postupem času získávali převahu, ale přechod do protiútoku byl pomalý a komplikovaný. I po přestávce tlak hostů narůstal a výsledkem byly standardky Stárka či průniky Kubíčka a Hlavatého, ovšem bez gólového efektu. V 77. minutě se posledně jmenovaný protáhl až před domácího ochránce svatyně Šenkýře a balon posunul k vpravo lépe postavenému Chaloupkovi, jenž vyrovnával do prázdné brány. Když se již oba celky smířili s plichtou hosté udeřili potřetí. Pět minut před koncem Stárek vracel míč do ohně a trefil přesně hlavu náhradníka Kalvody a od něj se kulatý nesmysl pomalu dokutálel k levé tyči – 2:3.
 
FC Mariner Bavorovice B - Borek 5:1 (1:1) / 23. 8. 2009
Po debaklu v prvém kole začali domácí s posilami Propšem a Burdou opatrně. Hosté nás v poli přehrávali, ale do útoku se také příliš nehrnuli. Ve 23. min. střílel z volného přímého kopu z 25 metrů Bejsta a Machovec na míč pod břevno nedosáhl. O minutu později svou chybu napravil, když vyrazil střelu hráče z Borku z jednoho metru. Ve 31. min. si zaběhl na přesnou přihrávku do vápna L. Kubata, přiťukl vlevo Sethalerovi, který vyrovnával do prázdné branky. Po pauze začali hosté fyzicky odcházet a po šancích Chaloupky a L. Kubaty se v 62. min. dostal Hlavatý do brejku od půlky hřiště zakončeného přesnou střelou podél golmana. O osm minut později v dalším úniku Sedlický nastřelil brankáře, kterému míč prošel pod tělem do sítě. Po třetím gólu hosté zcela vyklidili hřiště a v 79. min. se podruhé po krásné kombinaci s Chaloupkou trefil Hlavatý. Minutu před koncem našel rozeběhnutého Hlavatého Seethaler a pro našeho kanonýra nebyl problém upravit na konečných 5:1.
 
FC Mariner Bavorovice – FC Chýnov 1:0 (1:0) / 22. 8. 2009
Na velice dobře připraveném pažitu viděli diváci více tvrdého a nesmlouvavého boje než fotbalové krásy. Domácí hned z prvního útoku udeřili, když se obranou Chýnova protáhl Melichar, nezištně nahrál lépe postavenému Kubíčkovi a ten nezaváhal. Gól bavorovické povzbudil , snažili se o navýšení náskoku, avšak po půlhodině hry převzali otěže zápasu chýnovští. Nejdříve reklamovali ve vápně hraní rukou a o chvíli později Smejkal zázračně vyrazil přesnou střelu Petra do růžku branky. Do druhé půle nastoupili celek z Táborska s evidentní snahou vývoj zápasu zdramatizovat. Co neodvrátila obrana pochytal jistý Smejkal. Hosté postupem času začali přehánět tvrdost a dohadovat se s rozhodčím, takže bavorovičtí šťastné vítězství uhájili. Dobrý rozhodčí Herzog, návštěva 60 diváků, ŽK 2:5 (Vel.)
 
Chrášťany – FC Mariner Bavorovice B 6:2 (2:1) / 16. 8. 2009
Do prvního zápasu v sezóně hosté sice sehnali plný počet hráčů, ale brali, kde se dalo. Po chybě domácí obrany se již v 9. minutě trefil Gondek, ale domácí stav otočili mezi dvacátou a pětadvacátou minutou, kdy se trefil Vomáčka po penaltě a šikovné teči. Do přestávky naše družinka ještě odolávala, ale hned po pauze se trefil Klička, který v 62. min. vybídl ke skórování Jiráska. V 82. min. upravil na 4:2 Seethaler, ale závěr patřil domácímu týmu, kdy se trefili Vachuta a P. Mach.
 
Sokol Jindřichův Hradec - FC Mariner Bavorovice   1:1 (1:0) / 16. 8. 2009
U Vajgaru se odehrával podprůměrný mač s mnoha nepřesnostma na obou stranách. Domácí rychlonozí útočníci hrozili brejky, ale mušku měli značně vychýlenou. V 16. min. po faulu domácího brankáře na Martiše těsně před vápnem rozehrál postižený na Hadače, ale jeho střelu stačili hradečtí beci zblokovat. V 36. min. vyslal domácí Kuchař z 28 metrů poměrně slabou střelu k tyči, kterou Smejkal podcenil ( spolu se sluníčkem přímo do očí ) a domácí se dostali do laciného vedení. Naštěstí deset minut po pauze se Anton přesnou hlavičkou na zadní tyč po Bohoňkově rohovém kopu postaral o vyrovnání. Za minutu mohli jít hradečtí opět do vedení po Novákově faulu ve vápně, avšak Opelka poslal penaltu pouze do tyče, přičemž Smejkal směr vystihl a asi by zasáhl. Do konce zápasu se nadále hrál nezáživný fotbal za aktivnější snahy nováčka KP, který ovšem na našeho brankáře nevyzrál. Z bavorovického celku zahrozil pouze Fojtík ze standardek. A tak se zrodila remíza, která nám ovšem moc nesluší.
 
FC Mariner Bavorovice – Sokol Čížová 2:2 (1:1) / 8. 8. 2009
Před velice slušnou návštěvou se začalo bojovně, ale byla znát nerozehranost obou týmů. Aktivnější hosty zaskočila 21.min., kdy po ideálním centru Jakše se hlavou trefil do protipohybu brankáře veterán Seethaler. Ve 34. min. se radují čížovští po nechytatelné Souhradově dorážce. I do druhé půle vstoupili lépe hosté, ale znovu se radovali domácí. V 68. min. totiž zakončil nádhernou biliárovou akci na jeden dotek přesnou střelou k tyči Jakeš. Na hřišti se začalo jiskřit, což odnesli předčasným odchodem do sprch domácí Fojtík a hostující Mach po druhých žlutých kartách. V 84. min. proměnil přísně nařízenou penaltu Souhrada a stanovil spravedlivou remízu. Rozhodčí Jaroš, ŽK 4:4, ČK 1:1, 140 diváků.
 
 
Krajské 1. kolo poháru ČMFS
FCMariner Bavorovice – TJ Dříteň 3:3 (2:0), 5:4 penalty
Domácí nastoupili bez náhradníků a tak si mohl vyzkoušet své útočné snahy brankář Petr Smejkal. V první půli se střelecky prosadila nová akvizice Kubíček, když jednou dorazila trestný kop a podruhé se trefila po samostatné akci. Na začátku druhé půle se zranil Blažek a Dříteň začala hrát přesilovku. Z převahy jednoho muže v poli zařídil hostující Kučera vyrovnání. Čtvrt hodiny před koncem šli domácí opět do vedení pohotovou dorážkou Bohoňka, ale nejlepší dříteňský borec završil hattrick a vyrovnal. V penaltovém rozstřelu poprvé neuspěl až v páté sérii hostující gólman, kterému Nováček střelu vystihl. Postup vystřílel z následující penalty Hadač.